zondag 21 september 2014

Uitstappen bij het Casino: Vesper Noordwijk aan Zee

Van honderd jaar geleden naar het heden.......klein momentje dankzij de volprezen regionale dagbladen, vandaag het Leidsch Dagblad!
Het lijkt of Noordwijk het elan van de jaren twintig zoetjes aan aan het hervinden is. Mooi voorbeeld het prachtig gestijlde Boutiquehotel Vesper, gelegen aan de Koningin Astrid Boulevard in Noordwijk aan Zee.....het draagt het beeld uit van het Art Deco District in Miami bekend om haar typerende architectuur van hotels in de jaren 1920 en 1930 dat een tijdperk vertegenwoordigt waarin het badtoerisme zwaar werd bevorderd en ontwikkeld. Moge het in Noordwijk ook die kant opgaan.  Doe er dan gelijk ook nog even de "Boardwalk"bij.....die wandelpromenade die de Koningin Wilhelmina Boulevard met de Koning Astrid Boulevard gaat verbinden.......!

Doe er voor uw gemak nog even de aflevering uit 2010 bij, waarin het Huis ter Duin en de houten wandelpromenade, de boardwalk al eerder werd gepromoot! De titel: Huis ter Duin van  Gewapend Beton.

Van gewapend beton, het was een nog redelijk nieuw product een volle eeuw geleden en de uitbreiding van het 'Huis ter Duin' was er mee gemaakt. Uniek. Waarom heeft een verlichte geest het niet ooit op de Monumentenlijst gezet? Net als het plan de beide boulevards via een loopbrug met elkaar te verbinden. Mooi plan. Honderd jaar oud dus net rijp voor de realisatie. ' Noordwijkse Huizen 'smeekte u er al eerder uw om!
Zo gaat het er dan uitzien. De Noordwijkse  Maiami-Boardwalk met de Trump-Tower op de achtergrond en dan -ter compensatie- het Jan Kroonsplein weer vol met oude vissershuisjes. Toekomstvisie! Vrome wenschen!