woensdag 21 januari 2015

De Competitie, Noordwijk 21 januari

Noordwijk, de competitie, 21 januari. Wat kunt u vinden aan verhalen nadat u heel dapper 21 januari heeft ingetikt in het zoekvakje?  Noordwijkse Huizen neemt u even mee naar die droeve dag in 1916. Van de door de UB-29 getorpedeerde boot "Sussex" worden aan het strand van een Noordwijk vijf postzakken geborgen.
Door naar een volgend dieptepunt: De BOB sluit na 60 jaren! Noordwijkse Huizen is nog altijd niet over de klap heen....en  "La Mer" lijkt alweer te zijn verdwenen en dus tot "Laat Maar" schijnt te zijn vervallen is het nog even wachten waar wij eeuwig jonge ouderen ons ter 'Disco' kunnen begeven om ons vertier te kunnen halen. Wordt het toch maar "Huis ter Duin-Jazz".

Dan op 21 januari 1914, alweer 101 jaar geleden arriveert Jenny Camminga uit Groningen via Den Haag en Leiden dan eindelijk -met haar missie-  in Noordwijk aan Zee. In villa Vreewijk sticht zij haar Zomerverblijf "voor Kinderen en Jonge Meisjes". Doel: Gezellig huiselijk verkeer. Moet u de hele blog aflevering maar aanklikken voor meer over het goede mensch.
Een andere grootheid, dit keer geboren op 21 januai is Willem Royaards. Hij is Acteur, regisseur en toneelleider en sedert1886 verbonden aan het Nederlandsch Toneel gekomen. Zijn gezondheid is slecht en om op te knappen komt hij kuren in het sanatorium Remotus van DR. Oldenboom. ( tip. type Oldenboom in de zoekbalk). Hoe het afloopt met de gevierde ster?  In de blog Noordwijkse Huizen komt u meer te weten.
Ja, en dan eindelijk de uitsmijter van vandaag: De IJstijd in Noordwijk. Heb zojuist een miniscuul ijslaagje op mijn eigenste vijver aangetroffen. Wordt dus waklopen vandaag! Veel leesgenot!