zaterdag 10 januari 2015

Zoeken naar de Vorm: Oranje Hôtel Noordwijk

Het jaar 2015 is alweer 10 dagen oud.......nog altijd is het voor Blog Noordwijkse Huizen zoeken naar dé vorm.... het begon allemaal al in het jaar 2008 met die allereerste Blog en nu TWEEDUIZEND ZESHONDERD ZESENDERTIG afleveringen later met een evenredig groot aantal uren besteed  aan het gegevens verzamelen, onderzoek en veel inzet, concentratie en transpiratie vraag je je af of het resultaat voldaan heeft  aan je idee bij die allereerste opzet:

WELKOM IN NOORDWIJK
Ik kijk graag naar de prachtige huizen die rond de vorige eeuwwisseling in Noordwijk werden gebouwd. Elk huis kende een welgestelde eigenaar en voor het ontwerpen van de bouw werden de meest trendy architecten ingehuurd.
Van de meeste van deze fraaie panden is slechts de foto op een kaartje overgebleven:
Groeten uit Noordwijk!
Heel veel mensen hebben zich al ingespannen om de pracht van deze tijd te bewaren voor het nageslacht.
Hier een poging panden, bewoners en ontwerpers bijelkaar te brengen.
Klik op de cursieve woorden voor meer informatie en op de foto's voor een groter beeld.
En wilt u meewerken met deze overbeblogde blogger: Graag! Meldt u!
..........en anders: Veel kijkplezier!

Dat kijkplezier is er beslist gekomen. In de eerste plaats voor Noordwijkse Huizen zelf maar zeker ook voor al die bezoekers van de site: meer dan DRIEHONDERD DUIZEND klikken tot nu toe.....maar ook heel belangrijk bleek de inspiratie, de blog als naslagwerk voor vele andere bloggers en auteurs van boeken over de romantische Noordwijkse jaren. Dat is nog de grootste beloning gebleken voor uw harwerkende blogger! Er ligt nog zoveel materiaal, mogen er nog heel veel bloggers en auteurs hun weg vinden in het Noordwijk materiaal.......en heeft u nog prachtige Noordwijk thema's in gedachten? Realiseren kan altijd! Steuntje nodig? Gebruik  noordwijksevillas@gmail.com voor nog veel meer kijkplezier.....
Nieuwe Rotterdamsche Courant


14-05-1915

Oranje-Hôtel, Noordwijk aan Zee, Hôtel-Café-Restaurant. Gelegen in het centrum der Badplaats vlak aan het strand, met veel gezellig verkeer. Zeer matige pensionprijsen. Bij langdurig verblijf  bijzondere arrangementen. Prima Keuken en Wijnen. Speciale prijzen voor het Vóórseizoen en de Pinksterdagen.

Kan honderd jaar later nog woordelijk worden gepubliceerd door de huidige Hotels van Oranje.....weinig veranderd in het hotelbestaan! Mocht u dan straks op uw kamertje zitten in het Oranje-Hôtel.....begin dan met die allereerste aflevering van de blog en lees  er vervolgens 10 per dag.......u zult zien in tijd van een jaar bent u met alle lief en leed van Noordwijk en al haar romantiek op de hoogte en.......wie wil dat nu niet?  Noordwijk van A tot Z: Van Architecten tot Zand en Zee.Daarnaast nog de Villa's, de  Liefde en Muziek, Gezondheid, Kunstschilders, Vermaak, Tennis, Golf, Voetbal, Cabaret, Film, Oorlog, Vrede, Chef-Koks, Keuken-Brigades, Hoteleigenaren, Scholen, Slavernij, Hotels, Pensions, Villa's Bekende Persoonlijkheden, Heineken, Louis van Gaal, Dirk Kuyt, Elisabeth Taylor, Max Liebermann, Edwin van der Sar, Isadora Duncan...............om er maar drie of vier te noemen.........haal uw schade in nu het nog kan........een klein computerfoutje en het is voorgoed verdwenen.........