dinsdag 17 februari 2015

De Competitie, Noordwijk 17 februari

Uitdagend is de blik van deze twee mannen. Sterk bewust van de kracht die ze uitstralen,  gekleed in hun door moeders eigenhandig gebreide truien met daaronder een meest modieus tennisshirt uit de stal van de op het Casino spelende Internationale Tennis Elite onder aanvoering van modekoning laCoste.......himself....! (Oprichter van het modehuis met diezelfde naam.) Let ook nog even op die pet! Jaren later draagt de ontwerper een model dat er erg op lijkt. Zul je al zijn leven zien dat hij zich heeft laten inspireren door de hoofdeksels van die Noordwijkse grondgravers!
Deze heren, delvers van toekomstige graven zijn bezig met  de aanleg van de Algemene Begraafplaats. Kom maar op lijken ze te zeggen.......een bittere samenloop van omstandigheden daarmee is de gebeurtenis van vandaag, het afscheid nemen van een geliefd familielid..... uw aller medeleven zal steun geven......
Dan.....opeens..... komt de eeuwigheid weer heel dichtbij en zoek je troost, een horizon, een begin en via een foto, een schets van Max Liebermann  "Avond in Noordwijk ", geaard met zijn schilderij weet je dat er weer een nieuwe morgen wacht  met nieuwe hoop en nieuwe plannen....vandaag aan u de keus....groeten uit  Noordwijk!