donderdag 19 februari 2015

De Competitie, Noordwijk 19 februari

Vandaag wordt uw onderwerp INSPIRATIE! Zou er een badplaats Noordwijk zijn geweest zonder het ontwerp van haar architect Adriaan Willem Weissman? Zou er een Blog Noordwijkse Huizen hebben bestaan zonder het zakcentje verdiend met afwas-orgies in hotel "Het Witte Huis"? Nee dus. De nooit eindigende zoektocht naar de ontwerper van deze reeds lang verdwenen opstal houdt uw blogger op de been en U natuurlijk: de trouwe lezer!
Inspiratie: Heeft u ook nooit kunnen bedenken dat 19 februari een datum is om op creatieve gedachten te komen? Klopt! Het hele 'ontzettende'spirituele blijft uit. Hooguit de beetje zweverige opname van 'Villa Nova',  maar ja, Frederik van Eeden zal ook wel eens van een paddestoeltje hebben gesnoept op zijn volkstuintje 'Walden'......wie zal het zeggen!
 Heel wat aardser is het schilderijtje van Henri van Daalhoff, de schilderende pattisier. Lieflijk, zoet als het gebakje op grootmoeders verjaardag, versnaperingetje van een 'Souvenir van Oud Noordwijk'.
 Dan nog de Noordwijksche Visscher, prachtige kerel, stamvader van alle stoere 'Bay-watch' figuren die, redders van mensen,  wereldwijd de stranden onveilig maken voor bakvissen......
Het TYPE "Noordwijksche Visscher" wordt door S.J. van den Bergh uitbundig beschreven in het tijdschrift Nederland en is in te zien bij de Koninklijke Bibliotheek,  begin in het boek op bladzijde 309 [313 K.B.], want als Noordwijker, moet U het -zeker- hebben gelezen! Vandaar al deze extra promotie!
Vandaag, 19 februari 2015 wordt vast een hele mooie dag voor U én Noordwijkse Huizen!