donderdag 5 februari 2015

De Competitie, Noordwijk 5 februari

De Competitie van 5 februari brengt u bij "De "Heremiet" in Noordwijk aan Zee.  Simpel hutje in de duinen dat op last van het gemeentebestuur moest worden afgebroken in 1948. Er komt veel gedoe over.  "Zijne edelachtbare laat een woning afbreken, "verscheen in 'Elseviers Weekblad' kritiek uit de pen van ir. A. Inwersen, in andere bladen verschenen nog meer ingezonden stukken telkenmale weerlegd door de response van de gemeente. Het heeft niet mogen baten gebouwtje werd afgebroken en de bewoners van dat moment, het pasgehuwde studenten echtpaar Glastra van Loon-Boon konden hun biezen pakken en elders naar woonruimte op zoek gaan.
Niet bekend is het of zij per fiets vanuit de badplaats zijn vertrokken maar wel speelden deze vervoersmiddelen evenals zijzelf, een  belangrijke rol in de film  "6 Jaren" gebaseerd op het  Leids Studentenverzet tijden de Tweede Wereldoorlog voor welk verzet Els Boon  volgens een tekst die komt uit het boek: "Gedenkboek van het Oranje Hotel "( E.P. Weber), 4 weken in de gevangenis van Brussel heeft doorgebracht  na door  King Kong te zijn verraden.
Mevrouw Glastra van Loon-Boon zal zich zeker in "De Heremiet" hebben thuisgevoeld, als dochter van de medeoprichtster van "Madurodam" mevrouw B. Boon- van der Starp zullen haar zeker nog heel wat kleine woninkjes en prille gebouwtjes onder ogen zijn gekomen. Maar onder de link leest u veel meer details!


Bent u ook zo benieuwd wat morgen brengt? Om een tipje van de sluier op te lichten.....type 6 februari in het zoekvakje.....