donderdag 12 februari 2015

De Competitie,Noordwijk 12 februari 2015

"Deze foto is van  1893  aan de achterkant van de zaak J J Grullemans die er ook opstaat met zijn personeel  o.a Jeroen Koelewijn  en de dienstbode met zijn 2e zoon Dominicus .De zaak wordt in 1898  verkocht aan Van Eeden . Rechts ziet u wat later Garage Brouwer wordt .Het kleine huisje is nu Part bezit ,maar ze hebben aan de voorkant de erker er afgehaald .Achter het kleine huisje ziet u het dak van wat nu nog steeds van Eeden is aan de Voorstraat in Noordwijk Binnen . Grullemans met bolhoed staat voor de schuur die hij in 1992 gebouwd heeft. "
Het lijkt de achterkant van onderstaande foto die me in de mail toekomt. Met de tekst erbij. Zo werkt het met de geschiedenis van Noordwijkers door Noordwijkers. Foto's met bijbehorende verhalen die een laadje van het dressoir bewaard worden, maar nu zichtbaar zijn voor een groter publiek! Keun is dat!
Wat een geluk dat net in de opsomming van bloggebeurtenissen op 12 februari, de familie Grullemans aan bod komt! Mooie herinnering aan die vorige aflevering waarvoor zelfs het zo geliefde "Witte Huis"een beurt moet overslaan! 

Kijkt  u ze wel allemaal even na via de Zoekbalk....Grullemans, Kijkduin, Zeezicht, en heeft u een verhaal? U weet waar het te laten!