dinsdag 29 oktober 2013

Sckilpevissers en Sckilpekarre

Mocht ooit Alfred Hitchcock tot meester van de Suspence gedoopt zijn dan verdient Evert Pieters zeker te worden vernoemd tot meester van de schelpenvissers. De man heeft in zijn lange leven, werk en bestaan van de vissers op Noordzeeschelpen in tal van fraaie schilderijen ten aanschouwen gebracht. Hier een zeer bescheiden selectie uit die Meesterwerken.
Ja en wat het Noordwijks Dialect Accent van uw Noordwijkse Huizen betreft, dat  is wat verroest, want de "sch" op zijn Noordwijks uitgesproken werd al in de lagere schooltijd uit de spraak verbannen: Skoenen, skuit of skots en skeef  kwamen niet in de woordenschat voor: 'eije of 'ebbie: Plat was ten strengste verboden bij moeders thuis.
Mocht u nog meer over de Persoon Pieters willen weten, gaat u dan op bezoek bij Galerie Dorant te Laren . Te bezoeken op het internet uit welke collectie ook deze fraaie tekening van Willy Sluiter komt en
 over Willy Sluiter gesproken: Bent u al naar de tentoonstelling in het Katwijks Museum geweest? Vlug gaan dan, het is meer dan de moeite waard!
En ps: als u er dan toch bent, zoek dan ook nog even naar die Noordwijkse visserstrui.....hangt niet in de vitrine bij de rest van de visserstruiententoonstelling maar ligt in het winkeltje......direct na de entree, weet u dat ook alvast....ereplaatsje als het ware....