woensdag 5 maart 2014

Het Komt voor de Bakker

Van Rossum's Bakkerij, Hoek Sint Jeroensweg.Molenstraat
Het gaat helemaal goedkomen in Noordwijk. Het komt voor de bakker zogezegd. De bakkers uit mijn jeugd zij wel al een poosje uit het Noordwijk-Binse verdwenen. Wie kent nog de geur van verse witte bolletje, op een extra vroege missie bij één der Noordwijkse bakkers gekocht in voorbereiding op het jaarlijkse schoolreisje, door moeder extra stevig verpakt in een papieren zak,  het geheel vergezeld door een flesje limonade gazeuse van de fa. Salman. U weet het niet meer? Gelukkig dan dat u Noordwijkse Huizen heeft! Kunt u nog even van het geluk proeven van de vorige eeuw.
Coöperatie de Verbetering, Molenstraat
 Moorkoppen van de Coöperatie......water in de mond, de knisperende schuimlaag  in model geplakt met room en omhuld met een smakelijk laagje chocolade.....nooit meer zoiets lekkers geproefd!
Bakkerij Bom, Bronckhorststraat
Tenslotte vandaag dan nog naar Bakker Bom. "Bakker Bom Bakt Beter" die slogan riep je binnen... als het ware de winkel in....wat was ook alweer dáár de specialiteit........de koekjes stonden op een houten rek achter de kassa in glimmend blikken trommels bekleed met een papieren opdruk waarin de soort én Bakker Bom werden genoemd. Vele jaren later, op een rommelmarkt heeft Noordwijkse Huizen nog eens zo'n blik aangeschaft, met veel nostalgie maar zonder inhoud.