woensdag 1 april 2015

De Competitie, Noordwijk 1 April

Verl;ies je hoofd niet, zeker niet op 1 april......leuke mop....wie kent de aprilmop van 2015?  Heeft u een goeie bedacht? horen het graag !
Schiedam bleek ook min of meer in de Olie: de redactie van het plaatselijke leugenaartje liet zich een bakersprookje wijs maken over de geboorte van een drieling in Schiedam:
"Een Schiedamse kraamverzorgster heeft de verslaggever van De Nieuwe Schiedamse Courant . een ' goedgeslaagde Aprilpoets gebakken. Toen er in de vroege morgen' van .de eerste April in een Schieddms gezin een baby werd geboren haalde ze bij twee gezinnen, waar ze enige tijd te voren ook bij de geboorte had geassisteerd een jongen en een meisje, op, legde deze in bed bij de jonge moeder en belde vervolgens de krant, die een zekere plaatselijke vermaardheid kreeg vanwege haar Aprilgrappen. Deze krant zond een verspieder ('t was immers 1 April), vervolgens een verslaggever en een fotograaf en gaf het bericht door aan het ANP, waarop o.a. de Schiedamse redactie van' Het Vrije Volk in moeilijkheden kwam, omdat ze nergens bevestiging van het bericht kon krijgen. Ten slotte bleek krant en fotograaf, wat Het Vrije Volk toen al zeker wist, dat hier sprake was van een Aprilgrap. Een geslaagde. (Het vrije volk : democratisch-socialistisch dagblad 02-04-1955)"