zaterdag 11 april 2015

De Competitie, Noordwijk 11 april

Prachtig toch, dat oude kerkje in de kop van de Hoofdstraat. Ziet u het achterliggende duin? Daar droogde opa Waasdorp zijn netten. Die netten waren van de haringschuit "De Liefde" waarvan hij samen met  wat andere inwoners van het vissersdorp, in 1691 eigenaar was. Zo dan ziet u direct ook mijn eeuwenoude bloedband mét Noordwijk. Ach en met die kerk is het gegaan, zoals het met veel kerken in deze geloofsarme eeuw in Nederland is gegaan, tegenwoordig huurbaar als cultureel party-centrum, of zoiets.......vergeef me als het anders blijkt te zijn. Maar dat van die netten en "De Liefde"van opa Jeroen Waasdorp, dat moet u wel onthouden. Zijn dochter Fijtje, -oergrootmoeder- heeft bij haar overlijden in 1746 nog de aantekening "geref" gekregen.......over het graf heen leek ze nog getuigenis te willen doen van haar geloof.....! Voor U, wat  u ook van plan bent voor morgen  de Dag des Heeren, veel geloof, hoop en LIEFDE.
De Kerk te Noordwijk aan Zee in het begin van de 17e eeuw. Ergens heeft uw Noordwijkse Huizen nog een boekje waar er meer over geschreven is en bij Jan Kloos kunt u natuurlijk ook nog terecht.  Voorlopig moet u het hier maar even mee doen!

En kent u ook nog een verhaal over dat oude kerkje in de Hoofdstraat, laat ons er hier van meegenieten...... want opeens, zomaar op een dag, blijkt het opeens te zijn verdwenen en staat er een extreem hoge woontoren op de plek......let u op!