woensdag 19 augustus 2015

De Competitie, Noordwijk 19 augustus, Muzikale Echtpaar Rotowsky per Hydroplâne naar Noordwijk

Geheugen van Nederland, Echtpaar Rotowsky met kind

 Terug bladeren in de oude blogs  zoals deze van maandag 19 augustus 2013 brengt vaak zulke prachtige mensen in beeld. Ze mogen eigenlijk niet vergeten worden.....dus voor u; nog even de herinnering aan de familie Rotowsky, ze zijn wereldberoemd  rond het jaar 1911, een beroemdheid die zij niet  in de laatste plaats danken aan hun optredens in NOORDWIJK waarheen ze kwamen gevaren in  hun  hydroplâne Victor-Anny . Prachtig  mooi !

Bloemensproke en het Echtpaar Rotowsky

U kunt de foto  van het artiestengezin Rotowsky bekijken in de bibliotheek van het "Geheugen van Nederland"  met de volgende omschrijving:'Kunstenaarsleven.' Man, vrouw en kind, in een woonboot 'Victor-Anny'. De woonboot, ook wel Hydroplâne genoemd, diende het gezin als voordeligste vorm van verblijf en vervoer waardoor zij de gelegenheid hadden hun concerten kosteloos ten uitvoer te brengen.
 
Het  muzikale duo Rotowsky verzorgt het artistieke gedeelte voor de deelnemers aan de vriendschappelijke bijeenkomst der Koninklijke Nederlandsche Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde in september 1927.
Na een heerlijke lunch bij Zomerzorg te Leiden gaat het gezelschap via Park de Kieviet en Meyendell naar een ontvangst van het gemeentebestuur van Wassenaar naar huize de Paauw waar men poseert voor het groepsportret. Verder gaat het:  naar de tentoonstelling Bloemesproke. Deze tentoonstelling zal morgenavond worden opgeluisterd met muziek van het echtpaar Rotowsky, bekend van hun optreden te Noordwijk tijdens het  afgelopen seizoen, waar ze bijzonder veel bijval hebben genoten!