dinsdag 25 augustus 2015

De Competitie,Noordwijk 25 augustus

Mooi was dat......een koloniehuis voor bloedarme, zwakke kinderen....bleekneusjes- om  het maar eens in goed Noordwijks te vermelden. Zes en veertig stuks konder er worden ondergebracht in  de door het  Centraal-Genootschap gehuurde dubbele villa 'Noordwijk"aan de Oude Zeeweg in Noordwijk aan Zee.
Het was een hele klus: vijftig bleekneusjes in bedwang houden, dat lukte aardig maar het gevaar kwam van buiten  af: 7 knapen van 10 tot 13 jaar zagen  kans leegstaande villa's te  beroven. Hoofdpijn hebben ze  naast de cel  zeker aan overgehouden. Zestien flessen wijn dronken de rovers......

DE blog zou de blog niet zijn als u niet al vroeger of later met het gebouw had kennisgemaakt.  Hier alvast  het knipsel uit het Rotterdamsch Nieuwsblad.

woensdag 19 januari 2011

Gezondheidskolonie Noordwijk aan Zee


Koloniehuis van het Centraal Genootschap "Noordwijk" huisvest 47 uit de afdelingen Lisse, Rotterdam, Utrecht en Velp. 25  kinderen van de Coop. Broodb. en Verbruiksv. "Vooruitgang" mogen worden verpleegd, gedurende 4 weken in deze  gezondheidskolonie te Noordwijk aan Zee.