donderdag 6 augustus 2015

De Competitie, Noordwijk 6 augustus, Twee Prachtige Meiden

Deze mooie  Noordwijkse meiden kunt u vinden in de tuin van de 'Lindenhof 'waar zij even een fotomomentje vrij hebben gekregen van hun  werk als dienstmeisje in het  gezin van Jetje van der Schalk, later  beter bekend als de Nederlandse schrijfster Henriette Roland Holst -  van der Schalk.
Over haar leven werd op de  TV een documentaire vertoond waarover u in de blog van 6 augustus  2012 meer kunt lezen. Hieronder nog even de  herdruk van die aflevering en de link naar de documentaire zelf......wordt weer genieten onder de parasol!

dinsdag 6 augustus 2013


Vanavond op TV: Jetje van de Lindehof


In een lief vers van Noordwijk dichteres Bep van Oosten bezingt zij de lof van Jetje van de Lindehof het werk is terug te lezen in de notities van De Oude Dorpskern. Over Henriette Roland Holst-van der Schalk kunt u vanavond op de TV, Nederland 2, 22.45 uur de documentaire "HENRIETTE ROLAND HOLST- DROOM EN DAAD" door filmmaker Annette Apon over de dichteres bekijken. Het is maar een TIP! Noordwijkse Huizen nam u al eerder mee naar Jetje en haar jeugd met de vrolijke dienstmeisjes en de mooie tuin van van de Lindehof, het statige huis waarin zij opgroeide.