zondag 23 augustus 2015

De Competitie, Noordwijk 23 augustus

Heineken, een voor de hand liggend onderwerp vandaag voor  de Blog........ga zo naar een feestje....een waterfestijn..... met veel varen, begin nu al dorst te krijgen. Heeft u het voertuig al herkend. Het  is de Cadillac Fleetwood waarin biermagnaat Freddy Heineken zich liet vervoeren na zijn ontvoering in 1983 tot aan zijn dood in 2002. Dat heb ik niet van me eiges maar zo staat het in het Leidsch Dagblad van gisteren, 22 augustus 2015. Hij is te zien op de Oldtimerbeurs bij Autotron Rosmalen. Lees de tekst van de krant nog even helemaal uit: extra stevige bepantsering, stalen vergrendelingspinnen en zuurstoftanks moesten de tycoon beschermen. Nu is de 6.20  lange en 4600 kilo zware Caddy bezit van het filmbedrijf Ajo Fliervoet.......het blijft een fotogenieke jongen....en dan te bedenken dat  lang geleden onze eigen Noordwijkse ome Freddy  op een mooie voorjaarsdag door uw Noordwijkse Huizen persoonlijk werd aangetroffen in een zaak voor gemengde huishoudelijke artikelen en daar een cadeau voor een kind aanschafte.....waarna wij  bij toeval wij elkaar later  in het lokale postkantoor weer aantroffen, waar hij- persoonlijk en  vol trots de daar aangeschafte postzegels likte om ze vervolgens op een  pakje te  plakken daarbij iets opmerkend dat klonk als  'voor mijn kleinkind'.  Man van miljoenen  maar klein van hart.......Toch !....Opa zijn! Kostbaarder bezit bestaat er niet op deze wereld......
In de blog is al veel aandacht besteed aan deze Groot-Noordwijker. Omdat het zo'n leuk idee was, nog  één keer het BIERHUISJE in de herhaling.

dinsdag 24 april 2012

Bierhuisje van Freddy Heineken

"In de Noordwijkse zuid-duinen, tussen een aantal riante bungalows, ontdekte ik een huisje dat, uitgezonderd het dak en een paar trappen is gebouwd van bierflesjes."
 Herman van Amsterdam ontdekte het huisje, gemetseld vanWOBO's [World-Bottle's]  in de tuin van de heer A. Heineken, in leven gewaardeerd inwoner van -én "OOM" der  burgers van Noordwijk. En geloof het of geloof het niet, maar het staat er nog altijd!
 Biermagnaat en uitvinder: wat dacht u van een verlengde armleuning in het vliegtuig ter ontspanning van dat ledemaat der reiziger. Briljante gedachte! Denkt uw Huizen ook vaak, met opgevouwen knieën in de vakantie-charter: kon het maar een centimetertje meer zijn! Of wat dacht u van de bierfles-bungalow? Met ons gezins-bier-verbruik hadden wij in die veertig jaar die sinds die uitvinding zijn verstreken allang een hypotheekvrije drieverdiepingen tellende villa -in diezelfde zuid- inplaats van statiegeld kunnen bekostigen. Leuke man, die Heineken blijkt ook wel uit zijn lachende letter e in het Heineken logo. Die Freddy, je hoort het hem glunderend denken: ja-h, wie het laatst lacht lacht het best!