maandag 24 augustus 2015

De Competitie, Noordwijk 24 augustus

Het  is opnieuw de krant van zaterdag die terug doet denken aan de Noordwijkse Piet Heinstraat, in deeerste plaats en vervolgens aan alle afleveringen die in de blog aan deze verwaterde zeeheld werd geschonken.........prachtige gelegenheid voor de herhaling; en het bewijs......in het mooie Cuba zien ze Piet Hein aan voor een Hollandse bandiet om het vreselijke woord dat ze dar gebruiken vandaag maar even niet te noemen, maar blader de hele tekst door........dat vertelde ik u al heel lang geleden.......

woensdag 23 september 2009


Piet Heinstraat

Zo zag de Piet Heinstraat te Noordwijk er uit vóór de verlenging.


Zo zag de Piet Heinstraat te Noordwijk er uit ná de verlenging. je kunt het er lang of kort over hebben, maar 'Patrimonium' de woningbouwvereniging was druk met het bouwen van woningen voor de net niet aller-armsten te zowel Noordwijk aan Zee als te Noordwijk Binnen. En nú?zondag 22 juni 2014


Louis, Piet Hein, Baiana's én Chili Lasagne

"Heb je van de zilveren vloot wel gehoord, de zilveren vloot van Spanje……Hein, Piet Hein, Piet Hein zijn naam is klein. Zijn daden benne groot, zijn daden bennen groot, hij heeft gewonnen de zilveren vloot."
Via dit liedje kennen de meesten de zeevaarder Piet Hein die in de Tachtigjarige oorlog zijn overwinningen behaalde op de Spaanse Zilvervloot en weet u waarmee hij begonnen is......precies met de inname van de stad Salvador da Bahia,  precies die stad waar onze Louis en zijn team vorige week ook een overweldigende zilvervloot wegsleepten.....goed voor goud!  Nu dus op  ter voorbereiding op de volgende zege: Winst op Chili, dus begin deze zondag maar met gezang.....om in de stemming te komen.
Dit keer hebben we Generaal Louis om de troepen aan te voeren en is het de bedoeling dat hij met de gouden vloot huiswaarts zeilt om de zegen terug te brengen naar zijn Noordwijk! Piet Hein, onze nationale held, waar ze op Cuba weer heel anders over denken ! Let op die stoere overwinnaarsblik, sprekend onze eigen Louis.
De mooiste verovering uit Salvador da Bahia ligt nu al te wachten op de thuiskomst van Louis.....deze schattige Baiana wacht met smart op hem, de grote verlosser,  Salvador van de Fifa Cup!

...en als laatste wapen van het legioen gaat heel Nederland aan de Chili-Lasagne, we zullen ze daar eens een poepie laten ruiken............

De straat is vernoemd naar 'Onze' Piet Hein .
Het is in baai van Matanzas op Cuba dat de Spaans sprekende gids ons touristen opschrikt met een verschrikkelijk verhaal over een Hollandse terrorist! Ik kan het ook niet helpen, maar dat vreselijk woord gebruikt ze. Dit onfraaie Nederlandse heerschap blijkt te zijn: jawel hoor! Onze enige en echte, door het volk aanbeden held, Piet Hein. Nog altijd beschouwt Cuba hem als de grootste rover aller tijden.
Ach wij houden de appeltjes van Oranje én de zilvervloot! Allemaal te danken aan onze grote Piet, mattenroller uit Holland! Hij moedigde met een " aalwaertig woord" zijn jongens aan.'Noordwijkse Huizen' geeft ze u graag ter lering mee!

"Wel jongentjes van Oranje,
Kom, klim 'reis aan dit en dat Spaansche boord
En rol me de matten van Spanje"?
Klommen niet de jongens als katten in 't want
En vochten ze niet als leeuwen?
Ze maakten de Spanjers duchtig te schand'
Tot in Spanje klonk hun schreeuwen!
Kwam er nu nog eenmaal zo'n zilveren vloot,
Zeg zou jullie nog zoo kloppen?
Of zoudt gij u veilig en wel buiten schoot
Maar stil in je hangmat stoppen?
Wel, Hollandsch bloed,
Dat bloed heeft nog wel moed!
Al bennen we niet groot,
al bennen we niet groot
We zouden winnen de Zilvervloot!
We zouden winnen, winnen de Zilvervloot!
We zouden winnen, winnen de Zilvervloot!"