zondag 30 augustus 2015

De Competitie, Noordwijk 30 augustus, Hoek Moelstraat, Sint Jeroensweg, Wilhelminastraat en Bezorgers

Noordwijk Binnen is het doel van ons bezoek op deze stralende zondag aan het  einde van de zomer. U krijgt nog meer tractaties. Wat te denken van deze prachtige foto's gemaakt op de  hoek van  de Molenstraat op de kruising van wegen met de Sint Jeroensweg, Wilhelminastraat en Scheveningsestraat. Die  auto op de achtergrond. De er naast geparkeerde broodkar. De brievenbus voor  bakkerij "De Verbetering" en  die  twee verkopers op de voorgrond?  Wat staat op hun wagentje? De " Landbouw" misschien?
Wie staan daar aan  de  overkant voor  de sigarenwinkel van? Was het toen ook  al een Vink die de zaak bestierde? Stond er toen al een instrument met een vlammetje bovenop voor het aansteken van een tabak product......hoe werkte dat eigenlijk? Op een gasbrandertje?  Oma met kleinkind aan de hand maakt een praatje met de melkbezorgster en in de mand van fietser zal wel te bezorgen vleeswaren  liggen. Die deftige met hoed en stok flanerende heer is op pad o m een nog nettere dame een bezoek te gaan brengen!
Ietsje verder in de Molenstraat treft u weer een melkbus aan. Dit keer vervoerd in een hondenkar. Trekhonden waren in die jaren een vaak gebruikt transportmiddel.......er werden zelfs wedstrijden gehouden....kampioen trekhonden. Laat de "Partij voor de Dieren" het maar niet horen.
Tot besluit dan nog de beide prenten in het geheel afgebeeld, kunt uzelf naar de details zoeken, heel veel plezier gewenst vandaag. 
Erfgoed Leiden en Omstreken (bron)