vrijdag 28 augustus 2015

De Competitie, Noordwijk 28 augustus, Zelle, Mata Hari en Hotel Rembrandt


Hotel Rembrandt


Ook in de dertiger jaren was het niet eenvoudig om te bedenken waarheen de reis je moest voeren. Maar uiteindelijk viel dan toch de keuze op Noordwijk. Gezellig bij dir. Zelle (familie van Mata Hari ?).

Kon niets verkeerd gaan. Of toch? Het hele hotel gesloten wegens roodvonk.

Roodvonk! Kom daar vandaag de dag nog eens om. Voor een beetje NOROvirus wil er nog wel eens een Cruiseschip worden opgelegd, maar een héél hotel sluiten én ontsmetten voor een beetje  uitslag? .....ongehoord! Nu we het toch over boten hebben. Voor u nog maar eens het onwaarschijnlijk mooie verhaal van de eigenaar, van  Beuningen uit Rotterdam, van  het zeilschip de Vigilanter  die met zijn boot  op het strand van Noordwijk aanland om vervolgens een poosje in het hotel zijn intrek te nemen..........zoveel leuks brachten de badgasten in  Noordwijk aan!

Rembrandt en de Vigilanter

Uw Noordwijkse Huizen duikt voor vandaag maar eens in een ander blog dat over Noordwijk gaat. Het is STRANDINGEN en toont u eeuwen van vaak ten hemel schreiende rampen die zich zonder uitzondering allemaal afspeelden voor uw eigen Noordwijkse strand. Dus klikken en kijken . U mag het bestaan van die blog ook best doorvertellen aan uw Noordwijkse vrienden....dubbelklikken is in dit geval toegestaan!
Nu wil het geluk dat juist in de aflevering van gisteren een mooi verhaal staat over  dé van Beuningen uit Rotterdam die per jacht naar zijn hotel in Noordwijk reisde. Sportief én luxe, dat dan weer wél!  Dat hotel was het Rembrandt, het hotel dat u aantreft op de tekening in de header van de blog Noordwijkse Huizen. Zo dit hele verhaal is alvast rond.

Maar dan komt het: niet alleen een gebouw kan als monument worden beschouwd, de overlevering die bij dit jacht hoort kan ook zeker als monument worden aangewezen. De krant er eens op nageslagen en lees je hoe dapper het jacht én zijn opvarende zich hebben gedragen. Lees het met minstens zoveel plezier als waarmee Noordwijkse Huizen deze hele verzameling voor u bij elkaar heeft gezocht en lees over het einde van dit varende monument. 


Met dank voor de geleende foto's