dinsdag 22 september 2015

De Competitie, Noordwijk 22 september


Het zou zo maar kunnen dat op dit door J.H. Neuman geschilderde tafereel de afbeelding voorkomt van Agnes Boreel als kleuter....moet nog eens verder voor u zoeken........heb al eens een en ander over haar vermeld en vandaag treft u haar bij de geboorte van haar zoon als jongste bewoner van villa Casetta te Noordwijk aan Zee. Haar echtgenoot is een veel voorkomende gast in deze Noordwijkse Huizen Blog.......bekend van golf, tennis, hondenjachten en wat dies meer zij.......belangrijke aanjagers bij het op de kaart zetten van Noordwijk als badplaats, verdienen beslist aandacht in de herdingen rond het bestaan van de komende jubileum viering. Zal toch beslist ook aandacht moeten worden besteed aan het mondaine Noordwijk....doe mij maar zo'n sjiek bal, zal dat prachtig zijn....Noordwijk danst de kosten kunnen het niet zijn:. Een keurige bonbonnière, is de eerste prijs;  Het concours voor 't elegantste dansen ga ik vol spanning volgen.
'

 Mondaine week te Noordwijk

Gedurende de mondaine week te Noordwijk, werd er in het Palace Hotel een bal met cotillon georganiseerd, dat een buitengewoon succes heeft gehad. De meest vooraanstaande leden der aristocratie en diplomatie hadden zich in de ruime zalen rendez-vous gegeven.

Opgemerkt werden „au hasard de la plume" de Amerikaansche gezant, de Roemeensche gezant en mevrouw Mitilineu, de Braziliaansche gezant, de Zweedsche gezant, de Portugeesche gezant, de Chargé d'affaires van Denemarken, de Portugeesche gezant gravin Van Rechteren met freule Van Rechteren, Mevrouw Van Lennep met freule Van Lennep, Mevrouw Huyssen van Kattendijke, de freules van Breugel Douglas en Sweerts de Landas, Mevrouw De Kuyper-le maire de Sars-le Comte en freule de Kuyper, gravin van Limburg Stirum, Mevrouw Doude van Troostwijk met de freules Roessingh Udink.

Het concours voor 't elegantste dansen werd met spanning gevolgd. Een keurige bonbonnière, den eersten prijs, verwierf freule Van Lennep, die, in teer blauw satijn met chantilly en vergeet-mij-nietjes, door graaf Willem van Limburg Stirum ten dans geleid werd.

Jhr. F. M.

uit: De kroniek; geïllustreerd maandblad voor Noord- en Zuidnederland jrg 3, 1917, no 10

woensdag 2 december 2009


Golf, Mevrouw Ernest Cremer  Om in een mondaine conditie te blijven werd er flink aan sport gedaan......een keukenmeisje kwam daarbij goed van pas.Ernest Cremers heeft ook een golfminnende echtgenote, zij, Jonkvrouwe Boreel van geboorte, is op zoek naar een keukenmeisje maar aangezien zij buitenlands vertoeft mogen de aanbiedingen naar de buren in villa Iris. De dames , mevrouw en haar vriendinnen golfen graag is het niet in het buitenland dan maar op de Noordwijkse .

Of trekt het echtpaar er op uit met de honden.

dinsdag 5 november 2013

Jim en Maud Cocker-Spaniels

 U hebt al eerder kennis gemaakt met de heer Ernest Cremer,woonachtig in de villa "La Casetta"  aan de Zuid-Boulevard. Vandaag mag u met hem mee en met zijn honden Maud en Jim, mag u mee doen aan de Internationale Veldwedstrijden voor Spaniels, door de Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging "Nimrod" gehouden op 1 november te Wijk aan Zee. De heer Cremers verkeert met gemak in vorstelijke ambience en is kind aan huis in zowel de Engelse als Nederlandse Koninklijke kringen.

 

Al eerder in de blog Noordwijkse Huizen kwam ter sprake het dramatische ongeluk van hun zoon


Gustaaf Frans Cremers

Gustaaf Frans Cremers wordt in de zomer van 1912 geboren in Noordwijk aan Zee als zoon van Ernest Cremer en Jonkvrouwe Agnes Boreel. In het jaar 1929 slaagt hij voor het diploma van de 5 jarige H.B.S en zet zijn studie voort aan de Technische Hogeschool te Delft.  Naast zijn studie behaalt hij zijn vliegbrevet. Eén van zijn vluchten heeft een dramatisch verloop, zijn vliegtuig stort neer te Rotterdam in de Waalhaven bij welk ongeluk hij het leven verliest.
woensdag 6 november 2013, Blog