vrijdag 25 september 2015

De Competitie, Noordwijk 25 september


Het is feest! Nog veel meer feest wordt het als er in de vroege morgenstond wordt gebeld en de bekendste banketbakker uit de Kerkstraat van Noordwijk-Binnen zijn specialiteit komt bezorgen.
Gefeliciteerd.......bedankt . Terug naar het jaar 1921. Werd er ook al feest gevierd in de Kerkstraat.....zelf zou Noordwijkse Huizen kiezen voor 1923....het 25 jarig Regeringsjubileum van Koningin Wilhelmina......maar Noordwijkse Huizen bestond toen nog (nèt) niet. 


Vanwege de festiviteiten maar vlug even de herhaling van de eerdere blogaflevering over het feest in de Kerkstraat........kan op de foto helaas geen bekend gezicht ontdekken.....u misschien wel?
Pas getrouwd en nog geen Naaimachine? Vlug naar Joh. Engel. Het loopt helemaal voorspoedig af getuige deze foto van een feestelijk versierde Kerkstraat  met slinges en met bloemen.....en een volk dat er op de been is! Allemaal in de rij natuurlijk voor zo'n naaimachien van Joh. Engel. Zijt gij tevreden, zegt het uw vrienden....nou ze hebben geluisterd hoor: het loopt storm voor gebruikte naaimachines.
De witte blokjes op de foto's verwijzen naar de bron: Regionaal Archief Leiden


 Mocht er dan toch wat mis gaan met het apparaat, dan komt Joh. Engel terstond zijn vakkundigen hulp aanbieden......had je ze nog maar zo, solied en voor- en achteruit werkend met het nieuwste van het nieuwste een kokerschuit. Het lijkt nog gisteren dat moeder prutsend met haar kokerschuitje Joh. Engel de hemel in prees met  woorden van geheel andere aard, omdat dat kreng nooit eens behoorlijk wilde naaien.