zaterdag 26 september 2015

De Competitie, Noordwijk 26 september, Vergane Glorie, van Nieuw naar Slooppand

Vader en zoon Meeuwenoord zijn blij met de nieuwe manege in Noordwijk.
Het gaat zoals het gaat me die dingen........je zit gezellig aan een bakkie en dan zegt er iemand, waar is Nico Meeuwenoord eigenlijk gebleven,,,,,zie hem nooit meer, en dan is er altijd weer iemand in het gezelschap die roept.......pas nog gezien! Hij maakt het naar omstandigheden wel maar woont niemand in Noordwijk.......en ongetwijfeld zullen Nico's oren warm zijn aangelopen, want er gingen heel wat mooie herinneringen aan mooi Nico over tafel......prachtig. Kunnen  deze afleveringen ook nog wel bij! Groeten van ons allemnaal Nico, het ga je goed!

Manege Meeuwenoord Vergane Glorie

" Arie Meeuwenoord stond op een late zonnige augustusmorgen bij zijn "stallenbouwval"aan de Noordzeestraat achter hotel "Noordzee" tevreden glimlachend....." De eerste zin voor de geschiedschrijving van de Manege Meeuwenoord wordt u hierbij in de schoot geworpen.....of beter nog: zullen we er een roman van maken.  Ontembare paarden, tembare mannen en schoonheden van vrouwen: Wild West in de Noord. De film is er al: doen hoor, die boeken......bestsellers, stuk voor stuk!
.

 Elisabeth Taylor, Mia Farrow, een receptie in het Casino, slipjachten (waarbij alleen die met paarden worden bedoeld), zondagruiters en paardedieven.........de hele grote vakantie gaan we er aan besteden, aan die boeken, volg ons op E-Book.


 Maar dan tot slot het roemloze einde.  Manege Meeuwenoord, opnieuw een bouwval in de Noord. Waar zelfs de duinwandelingen niet meer van start gaan. Wat doet Noordwijk toch met die attracties die iets toevoegen aan haar status van badplaats. Afschoffelen dat is duidelijk? Willen we het anders?

Manege Meeuwenoord

Groot nieuws wordt groot gebracht; met dank aan de lokale media en ons lokale 'medium' NENS in het bijzonder. Ja kon NENS maar in de toekomst kijken. Misschien blijft het daar wel gewoon natuurschoon. Mooi stukkie duin. Manege weg en er dennen voor in de plaats zetten. Nooit meer aankomen met mensenhanden. Laat naast het Hoogwakersbosje dan Ronniesbosje ontstaan op het 'Vandeputteduin'. Heeft natuurlijk eeuwigheidswaarde!.... En, o ja, heeft u nog een mooie foto van de manège in de Noordzeestraat. Geen idee hoe het er uitzag!

Manege Meeuwenoord

Wat is er toch gebeurd metManege Meeuwenoord . De paarden en ruiters lijken te zijn verdwenen uit het pand dat zo'n 40 jaar geleden daar in de Golfduinen werd gebouwd omdat eigenaar Arie Meeuwenoord zijn oude terrein moest verlaten voor de aanleg van de Parallelboulevard -de grootste planologische misser van Noordwijk tot op heden- misschien: want wat er nu allemaal aan het gebeuren is lijkt op een toekomstige catastrofe aan te sturen.


Manege Meeuwenoord in de Film

Nog meer Manege Meeuwenoord. Nico Meeuwenoord van die manege  is de begeleider van Mia Farrow als zij het paard Ajax uit Meeuwenoord 's stal bestijgt voor  filmopnamen in de Noordwijkse duinen. Het paard werpt haar af, waarna zij terugkeert onder de hoede van "Mammie" Liz Taylor. Toch mooi!

Strand en Corso Paarden


Noordwijkse Huizen had het u gezegd: let bij het Rijnsburgse Corso op de buurvrouw! Ze was erbij zoals u ziet! Het was allemaal prachtig mooi, maar nu weer genoeg. Gewoon volgend jaar weer kijken: Naar de buurvrouw!
 
Terug naar het dagelijkse leven: Lachen in Noordwijk! Wethouder Vogelaar was niet zo blij met het artikel in "De Lach", schaars geklede dames te paard ter promotie van manege Meeuwenoord. Vast niet deze schaars geklede strandgangers. En waar het manege Meeuwenoord betreft: R.I.P.!