zaterdag 5 september 2015

De Competitie, Noordwijk 5 september

Molenstraat Noordwijk Binnen. Zal deze villa wel zijn geweest, het huisje waarin mijn over- over- grootmoeder is  overleden. Misschien droeg het ooit het  huisnummer  16 van de Scheveningsestraat. Niet? Zoeken we gewoon verder.
Het zou best wel eens mijn eigen fiets zijn geweest die hier geparkeerd staat tegen  het vlechtdraad hekwerk......achterlicht, bel  en 'mica' jasbeschermer..... het is een luxe exemplaar,  dat nu weer wel! Wat denkt u van die waslijntjes. Waslijnpalen met altijd waslijnen die te kort schoten.....lang  genoeg,  maar moest je de was nog ophangen, dan moest je hoog reiken en hing de was er  dan eindelijk aan, sleepten de lakens weer over de grond. Drogen deed het ook niet.....zeker niet  in een week als de afgelopen periode.......met stortregens. Geprezen zij de uitvinder van droogtrommels!
Gassies die een zeepkar timmeren......dan te bedenken dat op diezelfde plek ooit timmerwinkel van der Loo  zijn goederen  zou gaan leveren aan de Noordwijkse doorsnee ' Doe het zelf ' klusjes-vader. Die verdiende na afloop van dat nobele werk dan  een  heerlijke Ritmeester.......aangeschaft bij tegenover ondernemende sigarenwinkelier Jaap Vink.......

De  Triomf der Techniek: een fiets met twee sturen....een sportstuur en een klassiek stuur.....als dat niet knap is? En in dat hok links op de grond....wie wordt daar gehuisvest.....Karel Konijn of Kaatje Kip, maakt niet uit ze zijn bestemd voor huishoudelijk gebruik.