woensdag 9 september 2015

De Competitie, Noordwijk 9 september

Deze fraaie gevellijst sierde ooit de Duinweg in Noordwijk aan Zee. De  Villa die later  de  filie Aten zou  toebehoren en de titel Boreas in haar front vertoonde. Long gone.....maar toch fraaie beelden uit een jong begin. Het stoeltje voor het raam van het naastliggende pension Johanna dat later zou worden tot het Rusthuis voor Oude van Dagen "Dalrust"....Daar en  toen  hadden ze  nog kamers te huur.....weet u dat ook weer. let u ook nog even op die toegedekte badhokjes....staan daar duidelijk  te wachten op het volgend zomerseizoen.
De aanleiding voor de keuze voor deze zeer recent gesloopte villa was het BBC1 programma met Joanna Lumley ( ja, die van Absolutely Fabulous en van daarvóór nog de Wrekers )van afgelopen zondag. Joanna doet tegenwoordig in reisprogramma's en zondag ging zij op zoek naar het Noorderlicht . Ik moet eerlijk zijn. Zo'n enorm natuurspektakel heb ik nog nooit gezien. Ik dacht dat een middernachtzon onder de kust van Reykjavik al iets bijzonders was, maar dit slaat alles. Volgende vakantiewens ook alweer geboren. Hoewel, 20 graden onder nul..... mijn voorkeur gaat toch meer uit naar de andere kant van die nul. In ieder geval het was zeer de moeite waard. 
Als onderdeel van het Noordwijkse toertje om liepen we altijd in ganzenpas de Duinweg af, langs "Boreas" huiswaarts. Dat betekent het Noorderlicht, daar op het huis van de familie Aten , werd ons onderwezen. Nooit beter geweten dus Boreas was Noorderlicht..... totdat Wikipedia in ons leven kwam: Boreas is de Noordenwind, hier prachtig uitgebeeld door 
John William Waterhouse ........ tsja, maar mooi blijft het toch allemaal.

Het is de aflevering van dinsdag 9 september 2008! Wat een tijd is er gaan zitten in deze blogafleveringen.....alweer het zevende jaar van de dagelijkse afleveringen.......niet te bevatten dat het er  zoveel zijn geworden, en nog,  het einde lijkt nog lang niet in  zicht......altijd weer nieuwe plaatjes die oude afleveringen spannend maken en  een bron van inspiratie blijken te zijn voor de vele  belangstellenden  in   de ziel van het oude  ,en het Noordwijk van de toekomst.....leuk zo'n  blog!


Villa Boreas of Borealis of Noorderlicht