donderdag 12 november 2015

De Competitie, Noordwijk 12 november, Zangeres Pat Burns, Frans Vink en Fransje Mulder

Goed, ben het helemaal met u eens,  die krantenfoto is meer dan slecht, maar Pat Burns in gezelschap van een hele echte Noordwijkse badman, vrijtijd-gelegenheid goochelaar politieman Frans Vink en kleine Fransje Mulder, die nu alweer bijna pensioengerechtigd kan zijn, allemaal vrolijk op de kiek. Kan niet beter. Noordwijk als badplaats!
Waar zijn ze gebleven, de sterren van toen? Pat Burns bekend van radio en televisie uit  de tijd dat televisie kijken nog niet voor iedere woning was weggelegd. Kijken bij de buren,   bij familie of vrienden. Onvoorstelbaar vandaag aan de dag!

U wordt maar weer verwend vandaag.......kijk eens wie uw Noordwijkse Huizen uit het verre verleden voor u heeft opgedoken? Pat Burns, Caraïbische warmte in een Hollands Klimaat. Verlang vandaag naar het temperament van Zuid - Amerika......weet ook niet waarom, moet eigenlijk  een leuke Socca-Song voor U gaan zoeken, of, eigenlijk meer voor ons: U en ik samen.....dat is het helmaal: Soca-Samba-Salsa!


Gooi die heupen maar los.............gaat goed zo, mag ook achter de rollator, gaat lekker hoor, schoudertjes los, Zwaaien met de theedoek boven uw hoofd......uw persoonlijke feestje op een mooie novemberdag! En dat allemaal dankzij Poly Comys, bekend onder de artiesten naam Pat Burns.......dank Polly.......ga nu even helemaal los......................
"Zaterdag om tien voor negen speelt John Kristel, die momenteel in Noordwijk aan Zee woont, met zijn orkest voor de Televisie. De Noordwijkse zangeres Pat Burns verleent vocale medewerking."
John Kristel, -ja de oom van, inderdaad- Sylvia Kristel zijn bekende sterren in Europa, hier nog wat knipsels om dat feit te ondersteunen.
De zangeressen van John Kristel aan het woord: "Een heerlijke tijd:
ETTY ORALLY WAS DE EERSTE. Zeven jaar werkte ze mee, overal in Europa. Ze is getrouwd met tekenaar EPPO DOEVE en mag niet meer optredcn. Ze zei: „Het was een heerlijke tijd." Tweede was COBY BEEK, die korte tijd bij Kris zong. Ze zei: ( „Het was een heerlijke tijd." Dan was er nog SONJA OOSTERMAN en daarna CORRIE BROKKEN. Die zei: „Dat was toen een heerlijke tijd." Uiteindelijk heeft zij met Kris op tournee in Zwitserland Cees Sec (toen zonder baard) leren kennen. Een ontmoeting, die tot een huwelijk leidde. PAT BURNS is er nóg, al twee jaar nu. Ze zei: „Het Is een heerlijke tijd." (De Telegraaf, 30 april 1958)"

"Zo ging het er gistermiddag aan toe in het kindersanatorium in Blaricum. Pat Burns en de goochelende politieman Frans Vink uit Noordwijk deelden met gulle hand versnaperingen uit aan de feestgemutste patiëntjes."