dinsdag 24 november 2015

De Competitie, Noordwijk 24 november


 
Villa Haufe, Noordwijk aan Zee


Ze zijn getrouwd op 24 november van het jaar 1894.....alles rozengeur en maneschijn......ze betrokken een stralend nieuw gebouwde villa op de top van de Grent op loopafstand van het Tramstation waar de gasten werden verwelkomd door familie, kruiers en dienstmeisjes. Er is grote bedrijvigheid op het plein op die prachtige zomerdag in 1913. Kijkt u zelf naar de details.....
 
Helaas al weer 3 jaar een ruïne, villa Hauffe....het zal wel weer iets mooi gaan worden........goed plan!


Einde voor Villa Hauffe
In de tweede week van januari 2012 komt dan eindelijk een einde aan het bestaan van Villa Hauffe. Ooit zomerverblijf van de familie De Vos van Steenwijck. Hierbij  de schoonfamilie, een romantische plaatje  uit de vorige eeuw. 

" Van het huwelijksfeest op 24 november 1894 tussen Alwina Brantsen en Karl Leopold Eugen Graf von der Goltz op kasteel Zypendaal was veel werk gemaakt. Onder leiding van de rentmeester, die met zijn kinderrijke gezin in de nabijgelegen woning Gulden Spijker woonde, was tussen de oranjerie en het koetshuis een imposante erepoort gebouwd. In top de bijbelse lijfspreuk van de Brantsens: ORA ET VIGILA, (“bidt en waakt”). Daaronder het profanere “Hulde aan bruid en bruidegom”. De graaf poseerde eronder met aan zijn rechterzijde zijn bruid in een smetteloos witte japon, aan zijn linkerzijde een vervaarlijke uitziende sabel die tot de grond reikte. Op het hoofd droeg hij de typische Ulanen-helm. "