zondag 29 november 2015

De Competitie, Noordwijk 29 november, Zinger Hotel, Janus en Vuurtorenplein


Er zijn zaken die je blijft missen in je leven.......om er een paar te noemen: een pijnlijke zaak..... hoektanden.......altijd bewaren én niet in een doosje en dan kom je vanzelf -het zit in de uitspraak-  op het volgende onderwerp....Zingerhotel Noordwijk aan Zee.......gelukkig werd buurman Janus in zijn oude glorie hersteld......prachtig.....echt ik meen het. Ga er eens kijken vandaag, als zijn spuitwater wordt weggeblazen in de storm........een kunstwerk op zich of op zicht, het is maar net hoe je het bekijkt!  Hoe leuk is dat......nu nog  een webcam er op richten, net zo als op Time Square in New York, met een  tijd en locatiebalk erbij, prachtige toeristische attractie.......reken maar dat Noordwijk Badplaats hoge kijkcijfers gaat halen in de wereld van de Wattsapp......kan niet wachten......uw blogger is de eerste die het fenomeen in werking zet......Noordwijk 150 jaar badplaats.
Om terug te komen op  "Het Zinger" niet "Het Singer" uit Laren.......(ook altijd prachtig om een bezoek aan te brengen overigens) lees alle oude stukjes nog eens door een heeft u nieuw materiaal voor een oude blogger........maak me gek!
Aflevering uit 2008
 Het leven was snel in die jaren zestig. In januari wordt Noordwijk een nieuw gezicht beloofd en in april is het al zover: we zijn te gast in het zojuist geopende Zingerhotel. Kan men vandaag de dag nog een puntje aan zuigen!

Het Zingerhotel is modern vorm gegeven naar een ontwerp van het architectenbureau Hartman en Eylers uit Hilversum, kan in 34 kamers 70 gasten herbergen die daar ook gebruik kunnen maken van telefoon, toilet en douche. Het geheel is in opdracht van het echtpaar de Zinger-Voskuilen gebouwd door de lokale aannemer Klein Gunnewiek.
Het zal enkele decennia later in handen vallen van Harry Mens de vastgoed tycoon met TV aspiraties en uiteindelijk onder het bezielende bezit van Ronnie van de Putte in duingrond worden herschapen. Exit Zingerhotel.


Het Zingerhotel in aanbouw.Hotel Zinger is niet alleen dicht, het is verdwenen, slechte een kaal duin herinnert nog aan de plaats waar het heeft gestaan.

Gisteren was het maandag. Blue Monday. Een dag opgedragen aan de nostalgie, een dag om te zwelgen in valse sentimenten. Gisteren had uw "Huizen" daar geen last aan. Veel werk en een helder zonnetje om de dag op te fleuren! Maar vandaag doet denken aan het Zinger Hotel Noordwijk . Weet u het nog? Laatst gekomen en het eerst gegaan en wat er van rest is een onbebouwde zandvlakte, helm erop en zo laten staan: tot het einde der dagen. Net zoiets als bollengrond compensatie maar in dit geval duingrond compensatie. Wordt er op slag weer vrolijk van! Green Tuesday! Groene Dinsdag! Doet u mee?
  

Goed!  Vandaag is de dag  van  de heropening van het met steun van de Unesco gerestaureerde Vuurtorenplein in Noordwijk. Het plein straalt in de zon en de vrolijk lachende Janus laat zijn waterstralen kletteren op de bodem van zijn vijver. Het plein is gevuld met de klandizie van de levendige dagwinkels en u begeeft zich via de voetgangerstunnel naar de Zeereep om een kopje koffie te bestellen op het terras van Zinger Hotel-Restaurant . De kwieke serveerster vertelt u  dat zij  kortgeleden een onderscheiding heeft ontvangen voor 50 jaar trouwe dienst. Als piepjonge leerlingserveerster is zij bij "Het Zinger" begonnen en als het haar gegeven is, zal ze daar graag nog wat jaartjes aan vast plakken. Mijn zegen heeft ze, en ik roer bedachtzaam in mijn koffie. Vijftig jaren, dat is een hele tijd! Maar zo mooi en prachtig als het plein er vandaag bij ligt draagt het de belofte voor opnieuw vijftig jaren ongestoord pleinplezier. "Juffrouw, brengt u mij maar een glaasje champagne!" "Proost!"