vrijdag 20 november 2015

De Competitie, Noordwijk 20 november


Scenario voor Moord in Noordwijk , ik kan het niet laten, de hele geschiedenis van de moord  u in 2012 onder ogen gebracht, nog een keer uit het stof op te diepen.......ik had archivaris moeten worden......lekker de hele dag snuffelen in halfvergane papieren, maar helaas in plaats daarvan werd ik Blogger......wie roept daar, had je maar een vak moeten leren. Berouw komt na de zonde, zo zal het ook de tragische moordenaar uit dit verhaal zijn vergaan.
Mocht u nog eens de mooiste plekjes van Noordwijk willen aanschouwen, in beeld gebracht door Lutgens? Kijk dan even uit naar het een jaar geleden verschenen boek met platen van de schoolmeester/kunstschilder Jan Lutgens..........mooi toch?
Vandaag krijgt U van "Noordwijkse Huizen" het complete scenario aangeleverd voor een door het leven getekend drama  dat zich afspeelt in het café van Konijnenburg te Noordwijk aan Zee. Juist, precies dát café waar ook Susan Smit's "Vloed" zich afspeelt. Lees de krant, die onverbloemd verslag doet van het gebeuren zoals het 'aan den volke' is vertoond.
Bekijk de foto's erbij. Zie hoe de bevolking samendromt om het gebeuren te bespreken, kortom u voelt de verfilming van het drama - dat zoveel leed heeft gebracht- al aankomen!


De trailer van de toekomstige film:
 
Noordwijk door de Ogen van Lutgens
Eindelijk was het dan zover........kwam het boek met de kleurrijke tekeningen van Jan Lutgens uit een periode dat  de foto als medium voor massa publicatie nog nauwelijks in gebruik was.......als voorloper van de ansichtkaart in het bezit van Noordwijkse Huizen. Mooi serieus werk in gedegen uitvoering. Voor iedereen een hebbeding.......conversatiestuk en koffietafel item.......haast u naar de winkel......of naar  auteur en samensteller Jeroen Verhoog van   Verhoog en Warmerdam  om in het bezit te komen van deze werkelijk heel bijzondere uitgave........ik moet nu door met lezen en bewonderen, zie u later wel weer!