zondag 25 oktober 2015

De Competitie, Noordwijk 25 oktober

Daar loopt ze dan, Ali van Dijk, net zeven jaar geworden op weg naar de limonadefabriek van Salman...dubbeltje feestgeld om te besteden maar alle wisselgeld terug. Lekker glaasje prik......dat kan: Zo, kan nog net, pak de motor en op naar  Theetuin De Viersprong, lekker effe een theetje doen, of beter nog we doen een High Tea-tje. Lekker met scones, en clotted cream, en sandwiches en een koekje en een snoepje, en bonbonnetje.....u weet wel: Heel Holland Bakt......heel Engeland ook trouwens. Maar nu op zoek naar de theetuin.......zet uw navigatie maar uit........allang verdwenen en opgegaan in het 'kunstwerk' van de Provinciale Snelweg......Kunstwerk? Nou gewoon het viaduct.
Aan de buitenste grens van Noordwijk richting Katwijk lag theetuin 'De Viersprong'. Je kon er naartoe op de fiets, met de 'motor' of de auto. Geen alcohol voor de bestuurders der moterrijtuigen: DRINKT SALMAN's LIMONADES. De frisdranken worden gebrouwen in 'De Eerste Noordwijkse Limonadefabriek Th.C. Salman' en is gevestigd aan de Wilhelminastaat 25 in de voormalige limonade fabriek 'Klein, Rein en fijn' in combinatie met Café Nooitgedacht.
 
 
Limonadefabriek "Klein, Rein, Fijn" en café 'Nooitgedacht'. Dan ontdekt Noordwijkse Huizen tussen de toeschouwers in de Wilhelminastraat van de parade ter gelegenheid van 100 jaar badplaats een paar bekende gezichten......zomerhuisbewoners uit veel vroegere jaren, Corrie en Aad van den Berg met zijn jongst geborene op de arm.......leuk weerzien.