zaterdag 10 oktober 2015

De Competitie, Noordwijk 10 oktober, Ijsje Halen bij Duyster in de Punt

Vandaag gaan we uit  ons dak.......gaat het dak eraf als het ware; maken we geen punt van! Of juist weer wel......vandaag zou het echtpaar Valentgoed- de Witt, hadden ze de gebeurtenis mogen beleven, 86 jaar met elkaar zijn gehuwd.......onmogelijk lange tijd......in mijn persoonlijke opinie is 8,6 jaar al een eeuwigheid!
Genoemd echtpaar was gedurende enige tijd uitbater/eigenaar van "De Punt" ijssalon en koffiezaak op - de naam zegt het al - de punt van de Hoofdstraat in Noordwijk aan Zee een beeldbepalend gebouw ontsproten uit het brein van H.J. Jesse en in opdracht van drogist G.A.E Duyster Sr. in 1911 gerealiseerd.

De Punt: In de blog Noordwijkse Huizen is al veel aandacht besteed en zijn veel foto's uit het WEB verzameld, vandaag nog maar eens een bloemlezing........en vooral, klik eens op de links, hoeft uw blogger het niet opnieuw te scannen of te vertellen, houdt die weer tijd over voor verse afleveringen.......nou ja, het is zomaar een suggestie........stel je voor dát het gaat werken.......
Hier een blik op de punt toen de punt nog geen punt was!     Het nog onbebouwde terrein op de punt van de Hoofdstraat.
De Punt


Een ontwerp van Jesse voor een winkel woning in opdracht van drogist Gerard Anne Elise Duystersenior op de hoek Hoofdstraat - Huis ter Duinstraat werd gerealiseerd in 1911. “De Punt”, het woon en winkelhuis met erf te Noordwijk aan Zee aan de Hoofdstraat, groot 98 ca, blijft na het overlijden van zijn echtgenote in 1931 in het bezit van Duyster senior, drogist aan de Voorstraat 57 te Noordwijk waarschijnlijk ook een pand met een Jesse signatuur.
Het zal -vermoed ik- rond die tijd in het bezit zijn gekomen van Hendrik Valentgoed , afkomstig uit Leiden , maar op 10 oktober 1929 getrouwd was met Catrien de Witt, de aanzienlijke dochter van Willem Leendert de Witt wiens vader Frederik Nicolaas de Witt was gehuwd met Johanna Geertruy van der Werff. Catriens moeder was Alida Smit, dochter van Engel Smit en Caatje van der Schalk. Dure families met veel bezittingen in schepen en panden. Dan ergens kort na de oorlog zal “De Punt” in handen zijn gekomen van ome (was het Henk?) Koelewijn . Het gebruikelijke ‘Toertje Zee Om’ werd als je het zonder zeuren had volbracht beloond met een ijsje bij “De Punt” hoewel ik persoonlijk de voorkeur gaf aan een wafeltje bij Voortman. Dan kon je er kuierend door de Hoofdstraat is lekker aan likken.10 cents! Kom daar vandaag nog eens om!
Een 86 jarig huwelijksfeest vieren: Toch zou het kunnen.........bruid en bruidegom geven elkaar op 18 jarige leeftijd het jawoord en vieren dat feest vervolgens bij het bereiken van 104e levensjaar, zoiets....zal over 50 jaar niet meer zo onvoorstelbaar zijn als nu.....hoe lang bent uzelf eigenlijk getrouwd en de trouwdag van uw ouders? Zonder boterbriefje mag u van mij ook gelukkig zijn hoor; zoveel smaken - zoveel zinnen! Maar zonder nageslacht......nee, geen overlevering!
  
04 Sep 2008
Een ontwerp van Jesse voor een winkel woning in opdracht van drogist Gerard Anne Elise Duyster  senior op de hoek Hoofdstraat - Huis ter Duinstraat werd gerealiseerd in 1911. “De Punt”, het woon en winkelhuis met erf te ...
08 Mrt 2014
Daar zou u zo maar eens een ijsje willen snoepen, in de dit IJs-Paleis aan de Heilige Geestweg. 2, 3, 5 en 10 cents....vers van de schep! Veel luxer werd het al met een ijsje van de punt. De punt van de Hoofdstraat waar het ...
27 Feb 2011
U mag natuurlijk wel etalageruiten bekijken, maar ze niet inslaan, zoals deze Noordwijkse vlegels doen, maar evengoed, toch wel een spannend verhaal voor de Zondagmiddag. ... Zie u straks in de Hoofdstraat bij de Punt.
geknipt van Google - 10/2015

Heeft u nog lang niet genoeg gelzen over De Punt, type dat dan nog even in in de zoekbalk rechts.......zie u nu zelf, er is altijd meer