vrijdag 30 oktober 2015

De Competitie, Noordwijk 30 oktober 
Vandaag lacht het geluk uw blogger toe. In mijn " LOS ZAND" verzameling, allerlei weetjes over Noordwijk, brengt de aflevering van donderdag 30 oktober 2008 -Cor Alons industrieel ontwerper -  onder de aandacht. Op zoek dus naar méér.  Kunst blijft nu eenmaaal boeien. er zijn veel afbeeldingen van 's mans scheppingen te vinden. Zijn stoelen.......tientallen: Kijk eens op Pinterest! De glas in lood ramen van het stadhuis in Enschede kwam ik niet tegen en in het Landhuis is er een sfeervol hoekje naar zijn visie ingericht......aan mij heeft u geen last meer vandaag.......op zoek naar Cor Alons!

Vandaag weer een beetje de richting uit van de kunst in de architectuur, hoewel, dat is wel weer [veel] te hoog gegrepen. Ik kom met het zoeken naar Noordwijkse Huizen zoveel sappig nieuws tegen dat het moeilijk is me in het afdwalen te beperken. Een mens blijft nu eenmaal maar een mens, maar ik doe mijn best!
Ik denk dat de woning van Cor Alons richting Javaweg moet worden gezocht. Hij opent de tentoonstelling van kunst in de huiskamer. Misschien waren de Sligcher's wel zijn buren. Je weet het niet. Wel hielden zij aan de Javaweg 4, jaar na jaar interessante exposities. Ik mag toch ook wel eens iets verzinnen! Dat van de buurman, het is maar dat u het weet!

Kunsthandel 'La Surprise' etaleert in huize 'Feancri' talent van eigen Noordwijkse bodem: o.a. Tosca van den Haak, Koen Mertens en Krijn Giezen , een interessante portefeuille!