zondag 26 september 2010

La Plage Fleurie

Wat konden ze in die dertiger jaren toch een mooie dingen bedenken! De dames van de  hele Noordwijkse "Tout Le Monde" hadden zich ingezet voor het feest ten behoeve van de plaatselijke armen van alle gezindten . Een groots bloemenfeest waarbij het Casino werd aangekleed met tienduizenden dahlia's en gladiolen aangeboden door de lokale bloembollentelers.
Ook het jaar daarop sloven de meisjes van het eere-comité zich uit om het gala-bloemenfeest tot een ongekend succes te maken, te weten: Mevrouw van Karnebeek-van Wassenaer van Rosande, mevrouw Everwijn-Crommelin, douarière Van Panhuys-Van der Lek de Clercq, mevrouw Ruys- van Hoboken en mevrouw Tets van Goudriaan-Jonkvrouwe Gevers, die de uitvoering over laten aan het werkend comité bestaand uit de werkmeisjes:
Van den Mortel-Jonkvrouwe Michiels van Kessenich, mevrouw Gevers van Kethel en Spaland-Van Welderen baronnesse Rengers, mevrouw Möller-Heijbroek, mevrouw Niekerk-Blom en barronnesse De Vos van Steenwijk-gravin Von der Goltz. Waar zijn de foto's van dit evenement gebleven? Heeft u een bijdrage?
Het danspaar M. von Kossel  en comtesse Zu Dohna zal een "Dans Exhibition" verzorgen en een Jaza en aan Roemeensch orkest zorgen voor de muzikale ondersteuning. De bekende Roemeensche violist Iliescu verleent zijn solistische medewerking. .
Het batig saldo van den avond komt ten goede aan de armen van Noordwijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten