zaterdag 16 juli 2011

Villa Duinwijk

Mej. Anna Theodora Knuttel  of was  Mej. Anna Knuttel   opdrachtgeefster voor de bouw van het zomerhuis Duinwyk (Westeinde 87, Noordwijkerhout) . Wie het weet mag het zeggen.  De architecten A.P. Smits & H. Fels bouwden een drietal villas in directe omgeving van het Sanatorium van Dokter Oldenboom.
Doet u nu in uw vakantie uw Noordwijkse Huizen eens een plezier. Neem de tijd om dit hele verhaal eens van voor tot achter door te lezen en vergeet daarbij niet op alle cursiefjes te klikken. Spannende verhalen die doen terugdenken aan 's Noordwijks jonge jeugd, toen een wandeling naar "de Eendjes" nog een reis naar de onbewoonde wereld betekende. Ver voorbij aan  Huize Remotus dat daar met onbegrepen titel duister in het struikgewas verscholen lag. De hoge donkere bomen van het bos waar de wilde dieren woonden. Als in het sprookje van Rood Kapje maar dan in het echt. Allemaal net buiten de dorpsgrens in de  Gemeente Noordwijkerhout!  Lekker eng hoor!
J.P. Verra was vast de keukenmeid, die de heerlijkste spijzen stond gaar te stomen bij het fornuis en die in haar schaarse vrije tijd genoot van een keukenmeidenroman met verhalen over verschrikkelijk ingewikkelde liefdes, zoals ze maar zelden in het echt worden beleefd! Hoewel de love-story  met een relatie naar Villa Marezate in Noordwijk ook van een dramatisch plot is voorzien! Lezen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten