zaterdag 24 mei 2014

Van Noordwijk naar Brazilië en Terug

U krijgt vandaag drie wazige plaatjes, als still gestolen uit één van de filmpjes van Kenneth Bestwell. Noordwijk in de jaren vijftig. De jaren van bussieknal en kikkervisjes vangen in het slootje voor ons huis.
 Het nauwelijks bebouwde gebied tussen de Weteringkade en Duinweg. De ruimte, de wijde verten, bloemengeuren....uitgezonderd die dagen dat de verstikkende rook van het vuilverbranden de lucht vergiftigde. De bollenvelden voor het huis en overal  er omheen, zover je maar naar die kleurenpracht kon kijken. Het paadje dat langs weer een ander slootje, langs weer andere bollenvelden naar de Duinweg liep langs het land van van Rhijn.
 De altijd zwoegende hardwerkende mannen op het veld, delven, spitten, poten, rooien, wieden, dekken en wat er meer kwam kijken om de kleurenpracht van het voorjaar te garanderen. De files op de bollenzondagen waar de auto's stapvoets de bollenroute aflegden en puffend de klucht op de Panhuys beklommen waar we temidden van al die drukte vers geregen bloemenslingers probeerden te verkopen om later te investeren in een blok dubbeldik roomijs bij Jamin. 
 Prachtige herinneringen.....in tijd en afstand levenslang verwijderd van het Brazilië van vorige week........daar kan een mens van dromen! Ja, we zijn weer terug van een verre reis......we zijn weer thuis.........heeft u nog wensen?