vrijdag 29 juli 2016

Badplaats Noordwijk 150 jaar jong..............Zimmer mit Frühstück of Airbnb

Zimmer mit Frühstück..........
Het lijkt een rage in onze elegante nieuwbouwwijk......air.bnb.   Biedt aan:  je eigen slaapkamer én die van je kinderen voor een onderdak zoekende! Per overnachting, per bed, met of zonder ontbijt en gebruik van de barbecue voor de avondmaaltijd.  Wel tegen een meer dan kostendekkende en  redelijke vergoeding natuurlijk.......Bedragen van bijverdiensten van vér over de duizend euro in de week circuleren tijdens de mond op mond reclames waar het de verdiensten betreft....., Zo leuk joh....moet je óók doen. " Het gaat niet om het geld hoor. Maar die contacten, hé. Iedereen brengt een eigen verhaal. Iedereen geniet er zo ontzettend van........die mensen ook, ze weten dat het een veilig onderkomen is." .....En jij? Registreren zij zich? Ergens? Weet jij wie er zich in je woning ophouden? "Zulke interessante mensen.... via internet verkregen gasten.......zó leuk joh.............Risicoloos. Bedragen en boekingen gegarandeerd betaald.......die mensen zo leuk....ontbijten in de tuin, slapen op het balkon.......zo leuk!" Zo wild en modern. Snel ook. Doen ze in Amsterdam allemaal...." Doet me denken aan die jaren van heel vroeger. De dagen van verschrikkelijk......En opnieuw een bekende vraag over de heg....."Hoeveel heb jij der?".. ....Een nieuwe naam voor een crisis jasje: opnieuw de rage van het eigen bed en je kamers verhuren.....Wat bleef er over van de armoe. Of van de bemiddelende plaatsingsbemiddelaars, Hoek, van Haze, van Velzen of mevrouw van den Berg. Was vroeger alles beter? Ze schreef het op, met een potlood in een schoolschriffie......maar niemand die daar over te klagen had.

donderdag 15 oktober 2015


De Competitie, Noordwijk 15 oktober
De 15e oktober brengt ons vandaag terug bij de ' De Glasbaars' te Noordwijk, om precies te zijn bij de accommodatie waar werd vergaderd. Bij Pension LIANO op de hoek van de Prins Bernhardstraat  en de van Galenstraat. Een druk bevolkt lokaal met een frisse Duitse OPEL op de stoep en een nog van alle smetten vrije  Duitse VOLKSWAGEN.....er achter geparkeerd vervoersmiddelen van de in Liano ingetrokken  Zimmer mit Früstück leuten. Ja Schnapps und Spass dass zal gezellig sein......Wie genieten daar van het zonnetje in de van Galenstraat? Is dat El de Haas op het muurtje en mevrouw van Dalen voor de Deur en wie poetst daar de ramen bij Liano.........lang geleden maar nog altijd levendig van kleur!
Terug naar het eerder vertolkte verhaal ......... ook nog eens bij:.Dierendag vandaag, 4 oktober 2009. Waarover anders zouden we het op deze dag kunnen hebben dan over Noordwijk's trots: de roemrijke aquarium-vereniging 'De Glasbaars'.

Alweer een tijdje geleden ter ziele gegaan bij gebrek aan vergader-enthousiasme maar dat was -min of meer- een fenomeen van lang ná hun tijd. Aan de vergader-accomodatie zal het niet hebben gelegen.

Pension 'Liano' hoek Prins Bernhardstraat/Jan van Galenstraat. De gezelligste uitbaters van de wereld. Jaap en Riet Zoete. Zou het pension nog wel bestaan? Heeft u er dan een foto van? Of het recept van Jaap zijn 'haze[n]peper'? Sstt! Kan toch niet...zo'n recept op dierendag!
Al het goede komt van boven........