vrijdag 25 november 2016

Badplaats Noordwijk, 150 Jaar Jong: De Noordwijksche Sportvereeniging met Juvenaat

Law-Tennis. (Algemeen Handelsblad Datum 01-06-1908)

Nieuwe tennisbanen te Noordwijk. De Noordwijksche Sportvereeniging te Noordwijk aan Zee heeft in de duinen aldaar zes lawntennisbaiien laten aanleggen, elk groot ruim 36 hij 18 meter met groote uitloopen. De banen zijn aangelegd van het Noorden naar het Zuiden, zoodat de zon de spelers niet in het gelaat schijnt. Het zijn gravelbanen, waarvan de specie steeds veerkrachtig blijft. bij dagelijksche besproeiing. Voor dat doel is onder de banen een waterleiding aangelegd, waarop op allerlei punten standpijpen kunnen worden geplaatst. Op 1 Juni worden de banen geopend en in den loop van het aanstaande badseizoen zullen er internationale wedstrijden op worden gehouden.. („N. R. Ct.").

SPELEN, WEDSTRIJDEN ENZ.(Haagsche courant Datum 01-06-1908}

Lawn-tennis. . Te Noordwijk aan Zee zyn zes lawntennisbanen aangelegd, elk groot ruim i)G bij 18 nieter met groote uitlöopen van het Noorden naar het Zuiden, zoodat de zon de spelers niet in hetgelaat schijnt. Het zijn gravelbancn, waarvan de specie steeds veerkrachtig blijft, bij dagelijksche besproeiing. Tegenover do banen op een hoogte gebouwd, is een sierlijk pavilloen gebouwd, met waranda. Verder een kleedkamer, voor dames en een voor heren, voorzien van alle gemakken, douchekamer, bestuurskamer, keuken, kelder enz. Op 1 Juni worden de banen geopend.
Heb  net nog even zitten te genieten van het AVRO Dansorkest olv Hans Mossel......mooi....veel dank verschuldigd aan MUZIEKWEB.......zoekt u ondertussen nog even naar het Casino......
.........in één van die andere 150,afleveringen van de Blog Noordwijkse Huizen met een verhaal over het Noordwijk uit de vorige eeuw......even invullen op het zoekschermpje.........van wereldsterren hier strijders om wereldtitels in sport, muziek en cabaret........klassiekers, mode en vermaak, spel en overspel.........u kunt het hier allemaal vinden. In de meest geraadpleegde vraagbaak over Noordwijk in haar elegante 150 jarig bestaan als badplaats, bestaan......zou er zo één mooi boek over kunnen maken......soort Jaantje Kloos of zoiets........zal u even een kleine blik gunnen in de top drie van meest geraadpleegde rubrieken:
op 1: De Ark: 7619 ;
op 2: Flora een groot succes 4234;
op 3: Pické Monument 2462......
op het totaal van 3126 afleveringen voorwaar geen slecht resultaat, hoogste tijd om naar de Beurs te gaan.....blijf er uw voordeel mee doen!