donderdag 7 augustus 2008

Villa Mignon, een Noordwijk Bin'se


Ik heb geen idee wie de opdrachtgever of bewoner van het eerste uur is geweest. Maar ooit was het gebouw het kantoor van Gemeentewerken Noordwijk. Nu de verblijfplaats van de in het Noordwijkse en verre omgeving bekende architectenbureau van Hans van Egmond . Wie kan het verhaal aanvullen? Maar beter nog.... wie wil het aanvullen!De oplossing was al bekend voor de vraag gesteld werd. Het Open Monumentendag Programma 2007 heeft alle antwoorden: " Villa Mignon, Gooweg 5. Voor 1905 gebouwde villa. Opdrachtgever tot de bouw was Bloembollenhandelaar Siem van Konijnenburg. Toen zijn weduwe van Gooweg 5 naar Wilhelminastraat 5 verhuisde, nam zij de naam ‘Mignon’ mee. In de tijd dat Gemeentewerken het pand in gebruik had werd het ‘Oosteinde’ genoemd. Bij het betrekken door architect Hans van Egmond werd de naam ‘Mignon’ weer in ere hersteld."

Belangstelling gekregen: U kunt de Villa ook op de Open Monumentendag 2008 weer bewonderen. Ik ga zelf beslist ook even kijken.

Voor de ondertekening op deze kaart lees ik: S. Konijnenburg. Of het de handtekening is van de eigenaar van 'Villa Mignon'kan ik niet zeggen maar het was in ieder geval
goede 'PR'voor 'HTD'!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten