zaterdag 21 november 2009

Feest in de Kerkstraat


Het is feest in de Kerkstraat. Dat is duidelijk. Niks LED-verlichting. Gewoon de vlag uit. Fleurig wappert het stoere rood-wit-blauw ter gelegenheid van de viering van Koninginnedag anno 1931 en organiseren de winkeliers van de Kerkstraat in Noordwijk een ETALAGEWEDSTRIJD.

Ze doen allemaal mee de winkeliers onderverdeeld naar soorten in 19 groepen. Tabak, sigaren, sigaretten en aanverwante artikelen; broodbakkers; banketbakkers; kruideniers, grutterswaren en commestibles; slijterij; groenten en fruit; bloemen en planten; fijne vleeschwaren, zuivel, boter, kaas en eieren; slagerijen en vischzaken;

dames en heerenhoeden en modeartikelen; schoenenmagazijnen en aanverwante artikelen; manufacturen, behangers, stoffeerders en meubelen; luxe en huishoudelijke artikelen; rijwielen, sanitair enz.; kachels, ijzerwaren, land en tuinbouwproducten; boekhandel en foto-artikelen; uurwerken, goud, zilver en optiek; coiffeurs, drogist- en verplegingsartikelen.

Dat zijn ze dan, de Kerkstraat ondernemers. Lees er de firmanamen nog even op na, wordt opnieuw een feest: Het feest der herkenning. En die foto? Gekregen! Trouwens, die L.P. Koelewijn van het uithangbord met een filiaal te Noordwijk aan Zee heeft de eere-prijs gewonnen. Een krans van de voorzitter van de Oranjevereniging!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten