woensdag 18 november 2009

Zandvoortschestraat


Misschien bent u er wel geboren, in de Zandvoortschestraat in Noordwijk een straatje met gewitkalkte huisjes dwars op de "Ymuidenerstraat". De straat zelf is hier nog heel jong. De in later jaren straatvullende kruinen van de rode meidoornbomen zijn hier nog slechts kale stammetjes gevangen tussen twee steunpalen en werden toen zij tot volwassendom waren gekomen, wegens overlast van rondvliegende bloesemblaadjes door de gemeente gerooid.Goed dat de 'Ouderen Wijzer' ons weer herinnert aan de charme uit onze jeugd. Dank!

Voor 21.772 gulden was het mogelijk om tien van die arbeiderswoningen te bouwen. De architect? Zeker weten doet 'Noordwijkse Huizen' het niet maar het lijkt een ontwerp van dorps-architect C. van Vliet.

3 opmerkingen:

  1. Heel leuk om dit te zien, aangezien ik getogen ben op de Zandvoortsestraat en daar bijna 23 jaar meer of minder gewoond heb, doch je ziet op de foto veel meer van de IJmuiderstraat dan van de mooie Zandvoortsestraat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Misschien stuurt een lezer nog een foto van meer Zandvoortsestraat met die mooie bomen! Noordwijkse Huizen wacht het maar af.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ach, wat een leuke foto. Ik kom weliswaar uit de Scheveningsestraat, maar toch....Dit was zo goed als om de hoek. Wat zag alles er nog ongerept uit.

    BeantwoordenVerwijderen