zondag 15 maart 2009

Van Tida Kira naar White Lodge

Van 'Tida Kira' [Tida Kira is Maleis en betekent: " Nooit gedacht"] naar 'White Lodge' is niet eens een stap- het blijft een en hetzelfde gebouwtje. Het is de residentie van Lous van Sterkenburg en zijn kleine gezin zoekt een meisje. Dat is het dan. Maar wie is hij?

Lambert (Lous) van Sterkenburg (1903-1973), hotelier en eigenaar van diverse hotels in Nederland, [waaronder het Palace Hotel in Noordwijk] en Frankrijk. Hij was onder andere 'Président de l'A.I.H. pour la Hollande'.

Hier is hij aanwezig op de Horecaf -tentoonstelling in Pulchri Studio ingericht als protest tegen het Hilton-hotelplan. De Staatssecretaris van Economische Zaken, dr. G.M.A. Veldkamp, in debat met de heren dr. J.F. van Saarloos, dr. K.G. de Groot en mr. W.A. van de Garde en de heren Crucq en van Sterkenburg.

Ozon, Den Brummel, Tida Kira/White Lodge straks wordt het rijtje aangevuld met het stulpje van de keeper van het Nederlandse elftal Edwin van der Sar. Hartelijk welkom in "onze" badplaats!
Maar dan: "Nooit gedacht" of wle "Tida Kira", ontdekt Noordwijkse Villas een foto  met de tekst Tida, afkomstig uit Noordwijk waarop een huis staat met weinig overeenkomsten  met het  afgebeelde White Lodge. Wie levert een foto van Tida Kira met volledige naam en uiterlijk? ( Naschrift september 2013)