dinsdag 31 maart 2009

Café Het Vuurschip, De Halve Vleet/ZoolHet heeft een gewaarborgde vergunning tot en met 1 Mei 1930 het CAFÉ annex WOONHUIS met SCHUUR en TUIN te Noordwijk aan den Nieuwen Zeeweg groot 6 Aren 85 Centiarenen. Je kunt het kopen voor 4.200 gulden en nog een beetje.

Café Restaurant 'Het Vuurschip' werd vanouds 'De Halve Vleet' genoemd vanwege de ligging tussen de beide dorpen. Dat het ook wel eens de 'De Halve Zool' is genoemd is terug te voeren op een meesterlijke vinding of op een verschrijving- wie zal het zeggen? Maar in ieder geval bekt het beter dan de titel 'De Hof van Breloft' [hoe verzin je het]! Maar hoe dan ook, het "fraaie" bouwsel staat op de nominatie te verdwijnen om op te gaan in het nieuwe Luxus-Walhalla waarin Noordwijk bezig is zich te transformeren. Praal Noordwijk.


Ja, die jongens moesten wel. De tram reed inmiddels niet meer en ze moesten nog door met 'stappen' u kent het gevoel! Eitje! Dachten ze en stapten in de Kever om te gaan praalrijden. Een soort oefenen voor het Bloemencorso van dat jaar dat ook weer op de voorlaatste zaterdag van de maand april aan het oog voorbij zou gaan trekken. Ja en toch kwam er narigheid van. Een schietpartij! In de Halve Zool nog wel! Het is niet eens een 1 april mop! Weet u misschien nog een leukere?