donderdag 9 april 2009

Firma Beuk, personenvervoer


Je kunt het ze niet kwalijk nemen, de zoons van Leen Beuk, eigenaar van een stalhouderij, melkhandel en automobielbedrijf in Noordwijk aan Zee. Ze dragen de 'automobiel' in hun genen en hebben 'benzine' in hun bloed.

Volgetankt aan hun eigen "De Automaat" gaan ze richting Leiden. Ze bakkeleien een beetje over wie er nou mag sturen. De sterkste wint. Maar hij kan niet chaufferen. Boem. Boom is Ho. Pa zal wel een hartig woordje met ze gesproken hebben en sindsdien, nooit meer problemen gehad met die jongens.

Dan de volgende stap in de bedrijfsvoering: uitbreiding van het grondgebied met de aanschaf van 2 vierkante meter grond ad 5 gulden de meter op een eerste zichtlokatie aan de Jan Kroonsweg.

Maar dan slaat het noodlot toe, een tekort in de exploitatiekosten van de ziekenauto luidt het failliet in. De geheel completen deftigen inboedel wordt ten overstaan van de deurwaarder verkocht. Waaronder zeldzame schilderstukken en bitterglazen .


Het is uiteindelijk allemaal goed gekomen met die jongens én Beuk. Ze werden zelfs de Koninklijke . Zonder omweg de beste!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten