zondag 19 april 2009

Bloembollenzondag

Het belooft één van de mooiste bollenzondagen van deze eeuw te worden. De bollenzondag van vandaag. Zon, warm en alle bollen in bloei op de velden. Narcissen, hyacinthen en tulpen. Kleine kans dat die van volgende week nóg mooier wordt!

Kom in ieder geval even kijken! Volgende week is het week-end van het Bloemencorso 2009 . Begin op zaterdagmorgen in Noordwijk bij de Vuurtoren aan de Bosweg om 9.30 uur » Duinweg » Van Panhuysstraat » Rotonde Weteringkade » Rotonde Gooweg » om een kleine twee uur later aan te komen bij het Shell benzinestation aan de van Berckelweg.

Een ouderwetse Bollenzondagfile is het vandaag niet geworden. Wel volle fietspaden en volle bollenvelden. Digitale fotografen storten zich massaal tussen de bloemen. Openen hekken en verwijderen de rood-witte versperringslinten. Geven aanwijzingen voor de juiste pose van man cq vrouw en kinderen. Iets naar links, een beetje naar rechts, op de knieën of languit in het veld. Daarbij sneuvelen de hyacinthen, narcissen en tulpen .

Koppensnellers. Moderne touristen. Vergeten dat ze het beleg op de boterham van de bollenboer lopen te mollen. Niet meer doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten