woensdag 10 december 2014

Uitstappen bij het Casino, door naar de Voorstraat

Uit het artikel in de Weekendkrant van vrijdag 29 augustus 2014: " Het College is van plan de Kerstverlichting in de Voorstraat en op het Lindenplein weg te bezuinigen. "
Ach het was toch zo mooi en nu lijkt het sprookje uit! Kijkt u nog even mee naar hoe het was: U mag mee lezen in de aflevering van 13 december 2011........ja, ja, de blog Noordwijkse Huizen loopt al heel wat jaartjes mee! Toen genoten we nog van dat sprookje van de lichtjes op de Voorstraat! Nu rest er slechts een computer animatie van....vraag grootmoeder er eens een gobelin van te knutselen, -in kruissteek-  om het beeld voor lange tijd als wandkleed de kille muren van de politiek te laten verwarmen..... maar kom, vrede op aarde;  aan de horizon gloort licht, de geest is al uit de FLES..... de lampjes op het Lindenplein zijn weer ontstoken......en volgend jaar Kerst........U zult het ZIEN, het komt -h e l e m a a l- goed!
2014 In aanwezigheid van het Comité Behoud Sfeerverlichting en de wethouders Dennis Salman en Marie-Jose Fles werd de verlichting op het Lindenplein officieel aangestoken

Aflevering Blog Noordwijkse Huizen van 13 december 2011

Bijna alle huizen waren met vlaggen versierd. De herbergen waren goed bezet en de avond liep - op enkele uitzonderingen na- heel genoeglijk af. Te Noordwijk was de dag vooral voor behoeftigen een feestdag. Op vrij groote schaal werd eene uitdeling gehouden van spek, boonen, brood en brandstof. De schoolkinderen werden onthaald op chocolade en krentenbrood. Een werkelijk vorstelijk feest!
Kerstdorp aan Zee. Mocht u strakjes over de feestelijk verlichte Voorstraat wandelen tussen de in kleding van een eeuw terug gestoken zangkoren, denk dan ook nog eens even aan de armoe van die tijd......Dickens, of  het meisje met de zwavelstokjes en bedenk dat er bij u niemand -ooit- tevergeefs aan de deur mag kloppen!
Wat Noordwijkse Huizen betreft: zie u wel weer als de oliebollen op de schaal liggen......gezellige december 2014!