zondag 7 december 2014

Uitstappen bij het Casino, Hotel van Ruiten

U neemt het Noordwijkse Huizen vast niet kwalijk maar ze zitten daar een beetje in tijdnood......sint, kerst, oud en nieuw, verjaardagen, vakanties........dus vandaag maar een dubbelpagina met één van die vele andere blogs......wel allemaal nieuw materiaal.........en heeft u als nazaat van S. van Ruiten, bent u bijvoorbeeld een kleinkind van de dochter die op 12-01-1912  werd geboren uit het huwelijk van S. van Ruiten  met A. Bakker te  Noordwijk aan Zee  en bij toeval ook  iets heeft toe te voegen ( wonderen zijn de wereld niet uit, niet waar) schroom niet het te melden! noordwijksevillas@gmail.com
Na de verkoop van koffiehuis Zeerust door P. Rietmeijer aan S. van Ruiten gaat de nieuwe eigenaar vlug aan de slag in zijn HOTEL VAN RUITEN en maakt daarbij gebruik van personeel, uitsluitend voorzien v.g.g.v ofwel van goede getuigen voorzien.
Het nieuws van den dag : kleine courant, 05-06-1914
Gevraagd te Noordwijk a/Zee, Hotel VAN RUITEN, een net Kamermeisje, en tevens een flinke Koffiejuffrouw, met het vak bekend en van g. get. voorzien. Br. fr. Hotel VAN RUITEN, Noordwijk a/Zee.
Het nieuws van den dag : kleine courant12-07-1905
KOK, door ongesteldheid direct gevraagd, g. g. vereischt. Salaris naar bekwaamheid. Hotel Van Ruiten, Noordwijk aan Zee. (5212)
Nieuwsblad van het Noorden; 10-09-1908
Een 2e Kellner tegen half October, voor Café- en Restaurantwerk, oud 22 jaar van prima referentiën voorzien. Adres H. JEBELS, Hotel van Ruiten, Noordwijk aan Zee.
Het nieuws van den dag : kleine courant; 15-05-1913
GEVRAAGD een Juffrouw voor Koffiebuffet en net Kamermeisje, v. g. g. v. Hôtel VAN RUITEN, Noordwijk a/Zee.
Het nieuws van den dag : kleine courant; 01-06-1909
Buffetjuffrouw gevraagd voor direct. Bekwaam en net om zelfstandig een Buffet van clublokaal overdag te beheeren en te bedienen. Zeer goede verdiensten. Hotel v. RUITEN, Noordwijk.
Het nieuws van den dag : kleine courant; 03-07-1908
1 en Kellner, voor direct, v. g. g. t., Duitsch goed maohtig, vraagt Hotel VAN RUITEN, Noordwijk-a/Zee. Aan hetzelfde adres een Spoelmeisje voor binnenbuffet.
Het nieuws van den dag : kleine courant;20-06-1912 Jongste Kellner gevraagd, v. g. g. v. Duitsche taal vereischte. Adres: «Hotel van Ruiten«, Noordwijk a/zee.
Het nieuws van den dag : kleine courant; 03-07-1905 Per direct gevraagd eene bekwame Kokin, tegen hoog loon, aan hetzelfde adres een Volontair (Kellner). Hotel-Restaurant VAN RUITEN, Noordwijk a/Zee.