donderdag 4 februari 2016

Badplaats Noordwijk 150 Jaar Jong, Noordwijk in de Kunst

Kunst in Noordwijk maandag 18 februari 2013

Kunstzaal in Noordwijk

U gaat vandaag naar het Stationsplein [ Picképlein ] in Noordwijk. Volg de verkeersborden en u komt er wel! Ga ook nog even langs de tentoonstelling in de 'Kunstzaal' . Het is juni 1913 en de Kunstzaal is zojuist geopend. Het van ouds bekende 'Badhotel-Konijnenburg' is herdoopt in 'Café-Restaurant Terminus'. Het etablissement heeft een verandering én verbetering ondergaan: Er is bijgebouwd een ruime zaal, waarin men tussen blad- en bloemplanten een heerlijk zitje heeft. De wanden prijken met in zware, vergulde lijsten gevatte schilderstukken van Thijssen en Daniël Noteboom. Vandaar dat deze zaal 'kunstzaal' is gedoopt.
Met een beetje geluk is er vast ook nog een leuk doekje in de aanbieding van de bewoner van Villa Katenblank, kunstschilder Ludolph Berkemeijer.  Anno NU, honderd jaar later is in het pand Bistro Bardot gevestigd maar wanneer ie open is............

Over kunst bij de buren leest u in de aflevering van donderdag 15 maart 2012

Kunstenaarskolonie en Kunstgebouw

Vandaag valt u met uw neus in de kunst. Prachtige foto's van de kunstenaars-kolonie zoals die zich rond de jonge jaren 1900 in Katwijk aan Zee  tentoonstelde. Een eeuw later wordt je een beetje afgunstig op het eenvoudige gebouwtje waarin de  kunstenaars het publiek van hun werk lieten genieten.  Misschien een anti-crisis idee voor de Badplaats Noordwijk: Investeer in KUNST! Kijk voor veel meer van dit moois bij Galery Dorant!