vrijdag 5 februari 2016

Badplaats Noordwijk 150 Jaar Jong, via Villa Sigrid naar Allegonda

U kent mijn zwak voor villa Allegonda.....en wat lees ik bij het ontbijt.......haar wordt een nieuw leven geschonken met behulp van de Noordwijkse Architect van Egmond.  Mooi en werkelijk goed nieuws. Verdiept u zich nog even in de details en blijf een stukje verder nog even op de sluis dralen, geniet van zee en tuur in de verte waar de mooiste toekomst gloort......wens u allen een goed weekend toe met hier en daar een uitbundig Carnavalsfeest. Alaaf!
Meer over Allegonda in Noordwijkse Huizen: leest u in de aflevering van  maandag 11 maart 2013.

Dochter Sigrid Munthe

Een trotse vader Gerhard Ary Ludvig Morgenstjern Munthe met dochter Sigrid op de Arm.
 Het jonge gezin Munthe-van Gendt aan de wandel voor hun woning aan de Boulevard van Katwijk.
Later woonde het gezin enige jaren in Noordwijk in Villa Mavis. De Villa in de voorliggende jaren bewoond door de gebroeders Jan en Nanning van Konijnenburg, dankte haar naam aan de op 1 december 1880 ten noorden van Noordwijk gestrande Amerikaanse Bark "Mavis", twee weken later wordt het wrak op verzoek van de kapitein Charles Amstrong op een veiling.

zondag 10 maart 2013


Gerhard Ary Ludvig Morgenstjerne Munthe

G.M. Munthe verliest ook nog zijn zegelring die de eerlijke vinder terug kan bezorgen bij de naar zijn dochter vernoemde villa "Sigrid"  naast de Uitwatering van Katwijk aan Zee. Een stijlvolle villa die bij gebrek aan monumentensubsisies binnenkort de slopershamer wacht: treurig!