vrijdag 24 juni 2016

Badplaats Noordwijk, 150 Jaar Jong , Noordwijkse Huizen Doet voor minder dan de Helft mee.....

t

25 juni 2016.......Badplaats Noordwijk viert morgen haar 150 jarig bestaan. 150 jaar jong!  Morgen is het dan eindelijk zover ! Mega spektakel met vliegtuigen en ander hoogdravend vermaak. En bezoekers! Heeft toch geholpen! Alle inzet en promotie in de 3079 stukjes die uw op 25 juni 2016 eveneens verjarende blogschrijver al sedert 2008 dagelijks aan u voorspiegelt....(met vooral in de afgelopen periode,  een door tijdgebrek veroorzaakt zeldzaam regelmatigheid's hiaat) vooral gericht op het menselijke aspect van het leven in een door zee en strand gedomineerde samenleving.

Bijna 500.000 ja zeker, vijfhonderdduizend pageviews, en altijd weer de vragen: Heeft u dit, Weet u dat,  maar zelden een conclusie voor een geschiedenis waar je al zo lang naar aan het zoeken bent.........voortreffelijke mede bloggers, allen behept met het virus zo goed mogelijk voor de dag te komen en zo oprecht mogelijk de eigen interpretatie van het belang van de Noordwijkse geschiedenis weer te geven.......Zoveel naslagwerken, zoveel boekjes, zoveel teksten heb er vaak als niet genoemde bron- een foto of een tekst in teruggevonden. Helemaal gelukkig met de inspiratie die uiteindelijk dan toch maar weer tot z0'n mooi stukje publiciteit voor Noordwijk had mogen bijdragen. Tevens een knieval voor al die andere geschiedschrijvers en andere "Hart voor Noordwijk" uitgevers..........het spijt me als ik u niet genoeg heb genoemd......maar er is zoveel, zoveel tijd in het lezen van de oude kranten, herstellen van computersystemen gaan zitten en dat - u kent het ook wel-  een woord van dank er wel eens bij inschiet.  Aan alle amateur ,en professionele boekenschrijvers: "Proost" op een lang en gezond leven en een zonnige toekomst voor onze fraaie Badplaats.


Ja, natuurlijk had "Noordwijkse Huizen"ook graag een bescheiden plaatsje op het erepodium ingenomen, maar ja, die postbestellingen, u kent het wel, traag...... om van onze trouwe krasse bejaarde correspondentie vriendin  uit Argentinië te moeten horen dat daar  de bezorging wel met een extreme slakkengang plaatsvindt!  Maar haar mening  is gebaseerd op de postbezorging uit haar jeugd toen nog als inwoner van Nederland in de jonge jaren zestig. Weet u trouwens wat u wordt verwacht te betalen voor de spoedbestelling voor een brief, van 40 gram?  De somma van 80 euro........maar dan is ie er ook de andere dag.  
Goed geen uitnodiging, maar wel een rustige feestdag.......alle visite al afgezegd.........Noordwijk: Happy Birthday............oeps na de Brexit maar liever gewoon in Noordwijks: Lang zal Noordwijk Leven, Lang zal Noordwijk Leven, enzo enzo verder. Blijf van Noordwijk houden, dan komt het zeker allemaal weer goed!!!!!!!!

woensdag 6 mei 2009


Geboorte Badplaats Noordwijk 1819

Nog even in het kort. Anno 1819 is er een Noordwijkse ondernemer/reder Jan Kemp, een Noordwijker met Zandvoortse voorouders, die laat naar Engels voorbeeld een badkoetsje bouwen. Hij adverteert ermee in de Leydse Courant . Badkoets voor het nemen van zeebaden!

Het is zijn bedoeling Noordwijk tot Badplaats te verheffen. Dat het is gelukt weten we. Noordwijkse Huizen is echter verbaasd over het vroege startjaar. Niet 1866 maar 1819, scheelt toch een slok op een borrel!
Hebben we in 1966 het 100 jaar Badplaats feest gevierd, doen we het in 2019 gewoon dubbel over. Hoogste tijd dus om de geschiedenis te herschrijven. Neem de pen ter hand, trek de agenda en werf fondsen: Groot Festijn in 2019 ter ere van het 200 jarig bestaan van de Badplaats Noordwijk . Begin maar vast zo'n badkoetsje te timmeren. Leuk voor op de Boulevard! Misschien ook leuk voor een TV show. Wat denkt u van "Badder der in" bijvoorbeeld! Bel de Tros!