donderdag 15 september 2016

Badplaats Noordwijk 150 Jaar Jong, een Hoofdprijs van 10 gulden

Het had nog mooier gekund....hoewel, dat is een beetje zeuren in de marge. Het honorarium voor al mijn inzet voor het behoud van al het fraais dat Noordwijk Noordwijk maakt, zag zich beloond met een vorstelijke luchtshow, op de dag van mijn verjaardag,  25 juni dus ......Spektakel en klasse.. "(Quality, Quality, Quality, so helemaal me)"!...nu nog een andere grootse viering op 25 september opnieuw een geboortedag viering (vol toeters en bellen) .....om op 23 november nog eens een 103 jarige te gedenken ... het kan niet op !!!!!!  Zelfs het L.D. doet Mee.......

Wie mij kent zal beseffen dat fietstochten nu niet bepaald mijn ding zijn.. maar toch, mis de kans niet.......ga"Per Fiets er op Uit" had natuurlijk ook een prachtige opdracht geweest voor een sportieve kennismaking met Noordwijk: van mij krijgt u hem er nog eens een keer gratis en voor niets bij......én dat tientje van de hoofdprijs.....ook vast nog wel een spons-oortje voor te vinden. Tot ziens op de pedalen.......en......zou wel heel blij verrast zijn met een ingelijst exemplaar van de posters voor 15 juni en 25 september........leuk toch......we hebben nu eenmaal de leukste burgemeester en sportiefste wethouders en fraaiste......ja wat eigenlijk..........woonomgeving.......vraag al jaren nu ook de wijk de Boechorst ééns te plakken aan het plattegrondje van de beide Noordwijken en het Langeveld van open monumenten dag............wethouder van de Boechorst........misschien iets voor U?

Dan nu de overdruk van de blogaflevering uit een grijs verleden.....heeft u de tocht al gereden.....wandelen mag ....

Ook vandaag nog heerlijk weer dus: "Per fiets er op uit........", of het op houten banden was, toen in 1940,  het was per slot al oorlog, vertelt het Leidse Dagblad niet, maar dat verhaal over de strooptochten naar het noorden, oosten en zuiden van ons land op zoek naar voedsel en andere levensnoodzakelijke behoeften, vertelden onze ouders al vaak én veel.`Daarom, wat let u nu om op rijke westerse elektriek aangedreven fietsen u nog eens op zo'n strooptocht te begeven.
Doel zal dit keer zijn met uw digitale camera dezelfde plekjes vast te leggen die bij de fietstocht uit 1940 in de krant werden afgedrukt. Leuke opgave voor facebook adepten......kijk daar eens bij: " je bent een Noordtukker als........", of beter nog, stuur ze door naar noordwijksevillas@gmail.com.
De route van de fietstocht volgt hieronder. Voor die prijzenregen moet je maar navraag doen bij de krant, denk dat het aanbod inmiddels wel verlopen is!