donderdag 26 januari 2017

De Intuïtie van de Noordwijkse Blogger: Audrey Hepburn

Badplaats Noordwijk 150 Jaar Jong, Audrey Hepburn op Visite

Volg je hart...........Audrey Hepburn, droom van mijn kinderjaren, zo mooi, zo geliefd en zo beroemd te zijn.  Volg je gevoel...........Oorlog en vrede.........en je ziet op tv Jules Deelder. in stilzwijgen het hoofd schudden.....hem is het zwijgen opgelegd......ontmoeting tijdens een zapp-situatie op de tv alternatief als reclame ontduiking......De zonen van Audrey Hepburn openen vandaag de tentoonstelling in het Airborne Museum te Arnhem. U leest daar de aankondiging:
"Vanaf 27 januari is de tentoonstelling Moederliefde. Ella en Audrey te zien. De tentoonstelling gaat over het ontstaan van de carrière van de jonge Britse Audrey Hepburn en de rol van haar moeder Ella van Heemstra. Er is veel gezegd en geschreven over Audrey’s verzetsactiviteiten ten tijde van de Slag om Arnhem. De tentoonstelling onthult echter een ander verleden. Gelijktijdig verschijnt ook Het geheim van Audrey H., een meeslepende, psychologische roman van Miriam Guensberg, die eveneens de jeugd van Audrey Hepburn beschrijft vanuit dit ‘andere’ verleden."
Intuïtie: Noordwijkse Huizen heeft in het kader van Badplaats Noordwijk 150 Jaar Jong, in de periode van maart tot en met november 2016  eens gezocht naar de relatie van de beroemde filmster met Noordwijk........en kwam tot verrassende gezichtspunten. In Audrey Hepburn op Visite

28 maart Tweede Paasdag 2016. Dit jaar wordt het thuis eieren zoeken.......in alle hoeken en gaten wordt er gezocht.....tot op zolder toe. Geen ei gevonden maar iemand brengt een trofee mee van 60 jaar geleden. "Kijk eens....van jou"  Trots wordt het getoond. Een inmiddels losbladig plakboek uit mijn prille jeugd. , vergeeld,  verkreukeld en vervallen, het lijkt de eigenaar wel in persoon.  Wat doet dat er ook toe, terug komt de herinnering aan de dagen van toen....plaatjes verzamelen.......viel niet mee. Tijdschriften werden te lang bewaard en te  langzaam doorgegeven aan de volgende belangstellende vóór er plaatjes uit mochten worden geknipt. Velpon als plakmiddel  was schaars te koop uitsluitend in de Kerkstraat bij  Alie Drogemanus en was duur zoals alles toen in  het eerste tien jaren na de Tweede Wereldoorlog. Audrey Hepburn had toch ergens een familierelatie met Noordwijk?
"Als een mens leeft, moet hij in iets geloven. Als hij niet geloofde dat hij voor iets moet leven, zou hij sterven."
Mooie zin voor een tienjarige om ergens aan te halen uit het boek Oorlog en Vrede van de grote  graaf Tolstoi. Heb het boek ook echt gelezen toen. Heb er zin in! Die relatie: Noordwijkse Huizen gaat voor u op zoek!

De aflevering van vrijdag 1 april 2016

Badplaatss Noordwijk 150 Jaar Jong. Audrey Hepburn , Tante's Vorstelijke Verloving
Prinses Juliana wandelt in de Vogezen. — Naar hartelust geniet H. K. H. Prinses Juliana van het natuurschoon in de omgeving van Hohwald in de Vogezen. — Tijdens een wandeling met jkvr. Schimmelpenninck van der Oye (links) en jkvr. Van Heemstra (rechts). 1-8-1936
Het wekt de indruk van een High-Tea  met wat roddeltantes, zoete koekjes  komen op tafel  gebakken met als enig doel een kers te vinden voor op de  bruidstaart van  Kroonprinses Juliana toekomstig koningin der Nederlanden: een echtgenoot. De plannen worden publiek op 8 september 1936.Marianne Jacqueline van Heemstra (22-10-1903 Roermond /23-11-1991 Lochum) is de tante van Audrey Hepburn en naast de zus van de moeder  ook de hofdame van de kroonprinses der Nederlanden. Zij heeft haar aandeel in het arrangeren van het huwelijk van de Hollandse  troonopvolgster. Na een dagenlange wandeltochten tijdens vooroorlogse vakanties in Duitsland, komt eindelijk de verlossende kennisgeving: Juliana verlooft zich met Prins Bernard.

Tenslotte De vader van Audrey leidt een reislustig bestaan, leest u even wat afleveringen na..........raadselachtig, maar dat is helemaal uitgezocht en kunt u in boek en tentoonstelling zelf waarnemen........12 afleveringen van uw Noordwijkse Huizen Blogger en u weet alles!