vrijdag 27 januari 2017

De Intuïtie van de Noordwijkse Blogger: Mooiste strand van de Wereld

"Het strand van Noordwijk is door het internationale National Geographic uitgeroepen tot een van de beste stranden ter wereld. Het tijdschrift maakte afgelopen week een top 21 bekend.
Het Noordwijkse strand staat tussen imposante namen zoals Playa del Amor in Mexico en Shark Bay in Australïe. Het wordt vooral geprezen om het hond vriendelijke karakter en de wandelroutes."
Het zijn niet mijn woorden hoor, kwam ze ergens tegen op het wereldwijde  net........is overigens geen woord teveel gezegd.
Bij Regio Omroep Radio West leest u er nog veel meer lovende woorden over!
De Blog Noordwijkse Huizen wist het al lang natuurlijk......mooier dan het strand van Copacabana, mooier dan al die andere stranden blijft toch  Noordwijks grootste schat!  Het Strand!

Vol lof stond uw blogger 2 jaar geleden in Copacabana te genieten van 's werels allemooiste Skyline, de meest oogverblindende parade van het prachtige strand en van alles dat langs het oog golfde, mannen en vrouwen en de witte branding van de zee en de aanrollende golven........zo hartverwarmend mooi.......alleen het strand toonde niet het gebruikelijke parelwit van de Caraïbische stranden maar dat zag er exact zo uit als het strand thuis in Noordwijk. Het onze ! Al mijn lofzangen over al het fraais dat Praya Copacabana mij had getoond werden besloten met: "Maar ons zand is mooier"........weinig kon ik toen vermoeden dat een aantal jaren geleden, na een vreselijke alles verwoestende storm er geen strand meer overbleef en dat vervolgens werd aangevuld met een door een Nederlands bedrijf uit de Noordzee opgediepte zandlaag.......het stond in het Leidsch Dagblad van afgelopen zaterdag......ben het even kwijtgeraakt;
maar met uw hulp komen auteur en oplage van het artikel hier zeker nog wel bij te staan.